Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai várban egy éve indult útjára a Paraván-karaván szakkör

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gyulai Hírlap • HÍREK • 2014. július 06. 18:00
A gyulai várban egy éve indult útjára a Paraván-karaván szakkör
A kézműves tevékenységek remekművei mindig nagy örömmel töltötték el a gyerekeket
Paraván-karaván. Fotó: Gyulai Hírlap

Újra lezárult egy év a Paraván-karaván szakkör életében, ahol az 5–9 éves gyermekek vehettek részt havonta egy alkalommal szombatonként. A foglalkozások lehetőséget teremtettek a volt ovitársakkal való találkozásokra, de emellett új ismeretségek is létrejöttek. A gyulai vár régi korok emlékeit őrző téglafalai történelmi környezetet és hangulatot nyújtottak mindannyiunk számára.

Az életre keltett bábok mozoghattak, beszélhettek, táncolhattak. A kézműves tevékenységek remekművei mindig nagy örömmel töltötték el a gyerekeket, hiszen a saját kezűleg készített karácsonyi asztali díszt a húsvéti ablakdekorációt vagy az anyák napi meglepetést haza is vihették. A vár kinti környezetében a tér adta lehetőségeket kiaknázva, népi játékokat elevenítettünk fel. Az adódó pedagógiai helyzetek, játékos szituációk, interaktív tevékenységek, közösségformáló erejüknél fogva igazi csapattá kovácsolt bennünket.

A gyerekek jól érezhették magukat, a szülők pedig a foglalkozások ideje alatt elvégezhették szombat délelőtti teendőiket. Mindannyiunk nevében köszönjük Katona Katalinnak, a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának a támogató segítségét!

Nagy Aranka és Szabó Judit
foglalkozásszervezők

 

Fotó: Gyulai Hírlap
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)