Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Térfigyelő kamerák óvják az értékeket a gyulai Göndöcs-kertben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. június 17. 22:40
Térfigyelő kamerák óvják az értékeket a gyulai Göndöcs-kertben
Dr. Görgényi Ernő: A fő üzenetünk, hogy Gyulán nem éri meg vandálkodni és rongálni
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Tíz millió forint értékben szerzett be térfigyelő kamerákat a gyulai önkormányzat – jelentette be a Göndöcs-kertben megtartott sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő polgármester és Gajda Róbert alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője. A beruházást – pályázat keretében – 7,6 millió forinttal támogatta a Belügyminisztérium.

Gajda Róbert elmondta: a városvezetés a közterületek megújítása és a fejlesztések mellett kiemelten fontos feladatának tekinti az értékek megóvását. Ennek érdekében a megújult Göndöcs-kertben négy térfigyelő kamerát helyeztek ki nemrég.

– A statisztikák azt mutatják, hogy ahová térfigyelő kamerákat szereltek fel, ott lecsökkent a szabálysértések száma – hangsúlyozta az alpolgármester. Gajda Róbert hozzátette: az értékek megóvása érdekében ezentúl a Göndöcs-kert minden részét kamerákkal figyelik majd.

Dr. Görgényi Ernő kifejtette: a tíz millió forintos beruházás részeként a Petőfi téren, a Szent László utca és a Kossuth utca kereszteződésében, a várkertben, valamint a Csigakertben is új térfigyelő kamerát szerelnek fel a közeljövőben. A városvezető kiemelte: a kihelyezett kamerák rögzítik a felvételeket, így nemcsak a bűncselekmények megelőzéséhez, hanem azok felderítéséhez is hozzájárulhatnak.

– A fő üzenetünk, hogy Gyulán nem éri meg vandálkodni és rongálni, mert a térfigyelő kamerák segítségével a rendőrség be tudja azonosítani az elkövetőket – fogalmazott a polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a beruházás keretében egy mobilkamerát is beszereztek, valamint szoftverfejlesztésre is költöttek. 

        

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)