Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén nyáron is igazi programkavalkád várja az itt élőket és a turistákat Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2014. június 09. 07:00
Idén nyáron is igazi programkavalkád várja az itt élőket és a turistákat Gyulán
A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. színes programokkal várja vendégeit júniusban
Katona Katalin, a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Megállíthatatlanul közeledik a nyár, s vele a szórakoztató programok kavalkádja. A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.-nek idén még több helyszín áll rendelkezésére. A közelmúltban megszépült a Göndöcs-kert, újraépült a Zenepavilon, és a Vigadó után most megnyílt a Kohán Képtár is.

A Gyulai Hírlapnak Katona Katalin, a kft. ügyvezetője elmondta, a legmelegebb évszak első havában is színes programok tömkelegével és kulturális csemegékkel látják el a helyieket és a Gyulára látogatókat.

- A nyár folyamán a város számos helyszínén rendezünk programokat. Ezen kívül gyerekeknek pályázati támogatásból társastánc-, honismereti, reneszánsz, valamint színjátszó tábor is indul. A focirajongóknak Vb Klubbal kedveskedünk a Rondellában, ahol óriáskivetítőn tekinthetnek meg minden egyes mérkőzést, és a meccsekhez kapcsolódó vetélkedőkkel várjuk a labdarúgás rajongóit. A június 21-i Múzeumok Éjszakájának idei érdekessége, hogy ezúttal minden gyulai múzeum csatlakozik az ingyenesen látogatható eseményhez. Az Alkotó kedvvel a helyi fejlesztésekért című pályázat keretében gyulai tanulók mutathatják be alkotásaikat júniusban. Természetesen a programok a következő hónapban is folytatódnak, például a Gyulai Végvári Napokon, július 24. és 27. között látványos módon elevenítjük fel a török kori Gyula hangulatát, esténként pedig ismét találkozhatunk a hazai könnyűzenei élet hírességeivel – mondta el a Gyulai Hírlapnak Katona Katalin.

A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. júniusban 7–12 éves korú gyermekek részére reneszánsz élménytábort rendez június 16. és 20. között a gyulai várban. Mások bőrébe bújhatnak az általános iskolások június 30-tól július 4-ig, a gyulai várban zajló színjátszó táborban. A táborokról érdeklődni és jelentkezni a 70/ 616-9910-es telefonszámon lehet. Kilencéves vagy annál idősebb gyerekek részére szervezünk kezdő társastánctábort június 23. és június 27. között a művelődési házban. Jelentkezni és bővebb információt kérni a 70/423-8046-os vagy a 70/423-8381-es számon lehet. Ugyanebben az időpontban általános iskolás felső tagozatos diákok számára bentlakásos honismereti tábor is indul.

A foci kedvelőinek június 12-én indul a Vb Klub, ahol óriáskivetítőn tekinthetik meg a mérkőzéseket. Idén 25 éves a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete. Ebből az alkalomból június 13-án, pénteken 10.30-kor jubileumi ünnepi ülést tart az egyesület a Vigadóban. A Rondella terasz június 13-i programjában a játszóház után, illetve közben 20 órától a Fél10 Zenekar lép fel. Másnap, június 14-én, szombaton a Lurkósarok után, este nyolctól a Máté Péter formáció koncertjét láthatják az érdeklődők a vár melletti szórakozóhelyen. Ugyanezen a napon 20 órától táncházban rophatják a Vigadóban, ahol a dél-alföldi táncok kerülnek előtérbe. Táncot tanít Farkas Tamás Örökös Aranysarkantyús táncos és táncosai, zenél Patyi Zoli és zenekara. A rendezvény kísérő programjában népi játszóház várja a gyerekeket a Vigadóban.

A Rhythm & Shoes utcai sztepptáncelőadását június 17-én, kedden 20 órától láthatják a Világóránál. Másnap, 18-án a Life of Rock zenekar ad koncertet a Rondella terasz színpadán.

Angyalfütty címmel Berecz András ének- és mesemondó meséit június 19-én, csütörtökön 19 órakor hallhatják a Vigadóban.

Hevesi Tamás Ezt egy életen át kell játszani című jubileumi óriáskoncertjén június 20-án, pénteken 20 órától vehetnek részt a Göndöcs-kertben, a Béke sugárúti színpadon, a ház előtt, ahol a híres gyulai származású előadó felnőtt.

Múzeumok Éjszakáját június 21-én rendezi meg a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. A rendezvényhez ezúttal minden gyulai múzeum csatlakozik. Ingyenes múzeumlátogató kisvonat indul 18.45-kor és 20 órakor a várkertből, amelynek úti célja a vár után a Húsipari Történeti Kiállítás, az Erkel-ház, a Kohán Képtár és a Tájvízház. Aznap este lehetőség nyílik csónakázni a vár melletti tavon, valamint jelmezes tárlatvezetés, előadások és koncertek sora várja az érdeklődőket.

A Rondella terasz programjában június 25-én, szerdán 19 órától szintén a sült gyulai kolbász illata száll a levegőben, amelyet 20 órától a Spontán Quintet koncertje gazdagít. Másnap, június 26-án, szintén este nyolctól egy norvég zenekar, a Gjertruds sigøynerorkester lép a Rondella terasz színpadára.

Júliusban sem áll meg az élet. Egy kis előzetes: jövő hónap 11-én, 20 órától a HoneyBeast zenekar lép fel a Rondella terasz színpadán, ahol július 17-én, este nyolctól pedig Szabó Eszter és Kontor Tamás unplugged estjét láthatják a szórakozóhely vendégei. A Gyulai Végvári Napokat július 24. és 27. között rendezik meg.

–A három nap során felelevenítjük a török kori Gyula hangulatát. Megismerhetjük a végvári vitézek életét, csatajeleneteken keresztül felidézzük a kor harci szellemét, esténként pedig fellép a Magna Cum Laude, a Bikini, Demjén Ferenc és zenekara, valamint Tóth Gabi és Tóth Vera a várkertben – sorolta a programokat a kft. ügyvezetője.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)