Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szabadpiaci energiabeszerzéssel spórol Gyula a gázon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. június 03. 17:46
Szabadpiaci energiabeszerzéssel spórol Gyula a gázon
Az ügyvivő szerepet vállaló gyulai önkormányzat tíz intézményével vett részt a közbeszerzésben
Képünkön balról Tóth Sándor, mellette dr. Görgényi Ernő. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Két év alatt több mint 8 millió forintot spórol a önkormányzat azon az országos szervezésű földgázenergia-beszerzésen, amelyben húsz település vett részt Gyula gesztorságával – jelentette be dr. Görgényi Ernő polgármester a témával kapcsolatos sajtótájékoztatón. Az együttműködéshez egyebek mellett Eger, Békéscsaba, valamint a főváros két kerülete is csatlakozott.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy 2010-ben a városnak 580 millió forint volt a működési hiánya, hitelállománya pedig 3,6 milliárd forintra rúgott.

– Takarékossági intézkedésekkel, ésszerű gazdálkodással sikerült lefaragnunk kiadásainkat. Mára stabil a költségvetésünk, kiadásaink nem haladják meg bevételeinket, működési hitel nélkül gazdálkodunk, és van egymilliárd forint megtakarításunk – ecsetelte a polgármester, hozzátéve, hogy a szabadpiaci energiabeszerzésnek köszönhetően szintén jelentős összegeket takarít meg az önkormányzat.

A lefolytatott elektronikus árlejtés eredményesen zárult, így a több mint 446 ezer lakost képviselő húsz település 2014. július 1-jétől 2016 októberéig a nyertes szolgáltatótól, a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt.-től vételezi a gázenergiát. A csoport 27 hónap alatt nettó 376 748 600 forintot takaríthat meg. Gyula a szerződéses időszakban bruttó 8 247 373 forintot spórolhat, azaz 6,04 százalékkal szerezheti be olcsóbban a földgázt. Településünkön összesen tíz intézményt, köztük a könyvtárat és több oktatási intézményt érint a közbeszerzés.

Tóth Sándor, a vállalat önkormányzati ügyfélkezelési vezetője elmondta: a tenderen három szolgáltató indult. A szakember hangsúlyozta: a GDF SUEZ számára kiemelt fontosságú az önkormányzati szektor, számos hazai város mellett immár 12 megyeszékhely intézménye vételezi a fölgázt a társaságtól. 

      

      

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)