Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Központban az anyaság – Gombos Ildikó gyulai születésű festőművésznek nyílt kiállítása Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2014. május 28. 09:00
Központban az anyaság – Gombos Ildikó gyulai születésű festőművésznek nyílt kiállítása Gyulán
A Százéves (Reinhardt) cukrászdában 21, különböző technikákkal készített képet és öt kisplasztikát láthatnak a művészetkedvelők
Gombos Ildikó. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Gombos Ildikó gyulai születésű festőművésznek nyílt kiállítása a Százéves (Reinhardt) Cukrászda galériájában. A tárlaton 21, különböző technikákkal – festészet, pasztell, olaj, akril, grafika, selyem – készített képet és öt kisplasztikát láthatnak a művészetkedvelők. Az alkotó rendszeresen bemutatja munkáit, a közelmúltban megnyílt gyulai kiállítással párhuzamosan Szentesen és Békésen is láthatók alkotásai.

Gombos Ildikó négy éves kora óta rajzol és fest, és ez meghatározta életútját. Tanulmányait a gyulai 1. számú Általános Iskolában kezdte, ami után az Erkel Ferenc Gimnáziumba járt 1963-ig. Debrecenben tanítóképzőt végzett, majd Szegeden rajzszakos tanári diplomát szerzett, ezt követően 41 évet tanított.

- Nálam az alkotás szülői indíttatás, amely az egész családomon, egészen az unokákig végigvonul, hol képzőművészetben, hol zenében. Kiskoromban nagy segítségemre volt édesanyám, később a családom, a férjem, a gyermekeim is támogatták alkotómunkámat. Bár a középiskolai évek után elköltöztem a városból, tősgyökeres gyulainak tartom magam, elődeim évszázadokig éltek a városban. Nagyon-nagyon sok szál köt a városhoz, még a fákra és a járdarepedésekre is emlékszem fiatalkoromból. Témáim villanásszerűek, de legfőképpen az anyaságot ábrázolom alkotásaimban. Hitvallásom, hogy elsősorban anya vagyok, másodsorban feleség voltam, amíg a férjem élt, azután tanár, majd művész. Abban biztos vagyok, hogy bármilyenre is forduljon sorsom, az utolsó pillanatig alkotni fogok – mondta a Gyulai Hírlapnak Gombos Ildikó.

Alkotásait június 10-ig láthatják a Százéves (Reinhardt) Cukrászdában.

 

Gombos Ildikó. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)