Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ingyenesen igényelhetnek zöldkomposztot a Gyulai Közüzemi Kft.-től

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bányai György • HÍREK • 2014. május 21. 09:00
Ingyenesen igényelhetnek zöldkomposztot a Gyulai Közüzemi Kft.-től
A társaság zöldkomposztja nagyszerűen alkalmas növényeink tápanyag-utánpótlásának a biztosítására
Készül a gyulai zöldkomposzt. Fotó: Gyulai Közüzemi Kft.

Országos szinten is figyelemreméltó az a szelektív hulladékgyűjtési rendszer, amely városunkban már több mint egy évtizede működik. A szelektív gyűjtés egyik eleme, melyet a Gyulai Közüzemi Kft. biztosít a lakosság számára, az a családi házaktól történő biohulladék-szállítás.

A szerveshulladék-gyűjtés eredményeként évente jelentős mennyiségű, kb. 3000 m3 zöldkomposzt keletkezik, mely nagyszerűen alkalmas növényeink tápanyag-utánpótlásának a biztosítására. A zöldkomposzt kiváló szerkezeti és beltartalmi tulajdonságokkal rendelkező feketésbarna színű, földszagú, növényi maradványokat tartalmazó morzsalékos szerkezetű szerves anyag. Megfelelő összetételben és koncentrációban tartalmazza azokat a makro- és mikroelemeket, melyek elengedhetetlenül fontosak a konyhakertjeinkben, kertjeinkben nevelt zöldségféléink, dísznövényeink számára.

A zöldkomposzt népszerűsítése érdekében 2014. május 10-től 2014. június 10-ig a Gyulai Közüzemi Kft. akciót hirdet a zöldhulladék-szállítást rendszeresen igénybe vevő lakossági ügyfeleink számára. Az akció keretén belül a zöldhulladék-szállítás mértékéig (0,05 vagy 0,1 tonna, kb. ½ vagy 1 „zöldkukányi” mennyiség) komposztot ingyenesen igényelhetnek ügyfeleink az ügyfélszolgálati irodánkban személyesen vagy elektronikus úton, az ugyfelszolgalat@gyulaikozuzem.hu internetes oldalon.

Az igényelt akciós komposztot a társaság Komposztálótelepén (Gyula, Eleki út) lehet átvenni. Az akció ideje alatt a feltételeknek megfelelő ügyfeleink – az ingyenes mennyiségen felül – 50 %-kal olcsóbban, 1750 Ft/tonna + áfa áron vásárolhatnak további 1 vagy 2 m3 mennyiségű komposztot.

Kérjük ügyfeleinket, éljenek az akció nyújtotta lehetőséggel, és próbálják ki zöldkomposztunkat! Sokan már megtették ezt, és csak elismeréssel nyilatkoztak.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)