Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Göndöcs-kerti beruházás utolsó elemeként hamarosan elkészül az új parkoló a gyulai Ferencesek terén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. május 20. 09:00
A Göndöcs-kerti beruházás utolsó elemeként hamarosan elkészül az új parkoló a gyulai Ferencesek terén
Gajda Róbert: A parkolóhelyek kialakítása régi adóssága a városnak
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

A végéhez közeledik a Göndöcs-kertben folyó munka. A mintegy egymilliárd forintos beruházás utolsó elemeként 92 új parkolót építenek a városi tornacsarnokkal szemközt, a Ferencesek terén. A felújított művelődési ház és a Vigadó megóvása érdekében a napokban több térfigyelő kamerákat is felszereltet a gyulai önkormányzat.

– A parkolóhelyek kialakítása régi adóssága a városnak. A tornacsarnokban tartott programok idején állandó problémát jelentett a parkolás, ennek orvoslására épül meg mintegy 40 millió forintból az új parkoló – ecsetelte Gajda Róbert, a körzet képviselője a helyszínen. Mint megtudtuk, a parkoló mellett egy közel négy méter széles kerékpáros- és gyalogossáv is készül. A Göndöcs-kerten és a Béke sugárúton áthaladó szakasznak köszönhetően a Törökzugtól egészen a belvárosig lehet majd kerékpárúton közlekedni. A beruházás elemeit május 24-én adják át.

– Azért, hogy a sétányra ne lehessen járművel behajtani, pollereket, lehajtható forgalomzáró oszlopokat helyeztünk ki. A balesetek megelőzése érdekében ezeken fényvisszaverő csíkot helyeztünk el – mondta el Megyeri Sándor, a polgármesteri hivatal osztályvezetője. Rendezvénytérként a víztorony mögötti, csigavonalú sétányt lehet majd használni, erre járművel is rá lehet hajtani – tette hozzá a szakember.

Gajda Róbert arra is kitért, hogy a Göndöcs-kertben található értékek megóvása érdekében négy fixen elhelyezett és egy mobil kamera figyeli majd a területet. Két kamerát a Kohán Képtár és a Vigadó között felállított oszlopra helyeznek ki. Emellett a művelődési házra is felszerelnek egy-egy kamerát, az egyik a Zenepavilont és az előtte lévő teret, a másik a parkolókat figyeli majd. A mobilkamerával elsősorban a játszóteret igyekeznek majd megvédeni a rongálóktól. 

– A város összesen tíz millió forintot költ kamerákra. Nyolc fix és egy mobilkamerát helyezünk ki, ezzel összesen 25 térfigyelő kamera lesz Gyulán – fejtette ki kérdésünkre Megyeri Sándor. A Göndöcs-kert mellett az Almásy-kastélyt és a város forgalmasabb csomópontjait is kamera figyeli majd.

         

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)