Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rossz idők járnak a köszmétéinkre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. április 27. 07:00
Rossz idők járnak a köszmétéinkre
A kéntartalmú szerek alapszinten jók a lisztharmatra
Képünk illusztráció. Forrás. yalcafruittrees.com.au

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A köszmétéinkre több helyen rossz idők járnak. Sajnos, az amerikai lisztharmat igen jól érzi magát ebben az időjárásban. Odafigyeléssel nem lehet gond ezzel a betegséggel. A kéntartalmú szerek alapszinten jók a lisztharmatra, így más növények, mint a jonatánféle almák, (szőlő), díszcserjék stb., is kezelhetők vele. A thiovittal történő permetezéskor a legjobb, ha más szert nem keverünk a vegyszerbe, mert esetlegesen perzselést okozhat. A permetezést minél apróbb porlasztással végezzük, hogy a beterítettség jobb legyen.

Nagyon jó málnatermés ígérkezik. Érdemes egy kis volldüngerrel tápoldatozni. A különbség, ha hagyunk teszttöveket, magáért fog beszélni. Természetesen az összes bogyós gyümölcs szereti, ha tápoldatozzák összetett műtrágyával.

Sajnos az őszibarackok is fertőződtek a levélsodrosodás gombájával. Egy-két levél esetén lehet, hogy elég leszedegetni azokat, de több esetében a kémiai védekezést ne mellőzzük. A Bravo, Delán, Tiuram valamelyike elegendő védelmet nyújt, ha az időjárás nem rendelkezik másként. Természetesen ezek a szerek más betegségek ellen is védenek.

Almára, zöldségre is alkalmazható, de mindenkor szem előtt tartva az élelmezés-egészségügyi várakozási időt. Egyébként is kapunk mindenféle mérgező anyagot, legalább mi vigyázzunk.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)