Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Isten éltesse Zsótér Antal bácsit 90. születésnapja alkalmából!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2014. április 02. 15:00
Isten éltesse Zsótér Antal bácsit 90. születésnapja alkalmából!
Az egykori prímás immár 66. éve él szép házasságban Marika nénivel Pacsirta utcai otthonukban
Ha teheti, a polgármester valamennyi szépkorút személyesen köszönti. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Hússzeletes dobostortával, virágcsokorral és a miniszterelnök által aláírt emléklappal köszöntötte Zsótér Antalt kilencvenedik születésnapja alkalmából dr. Görgényi Ernő polgármester és Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző.

Zsótér Antal 1924. április 2-án Gyulaváriban született, szülei az Almásy grófék birtokán dohánytermesztőként dolgoztak. Egy nővére volt, ám ő már meghalt. Már gyermekkorában kiderült, hogy rendkívül jó a hallása, ezért hegedülni taníttatták. Már húszévesen saját zenekara volt, melynek ő lett a prímása.

Felesége, Marika néni visszaemlékezése szerint muzsikájával szép órákat szerzett mindazoknak akik túlélték a háborút. Az ünnepelt Marika nénivel 1947-ben kötött házasságot, egyébként az idős asszony éppen tegnap ünnepelte 87. születésnapját.

Az idős párnak két lánygyermeke született, egyikük 51 éves korában súlyos betegségben elhunyt, a másik lánya – nyugdíjazásáig - a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház izotóp osztályának laborvezetője volt. Két gyermekük Fábián Zoltán fogorvos és Fábián Szilvia gyógyszerész. Mindkettőjük két-két dédunokával örvendeztette meg az idős házaspárt.

Antal bácsi 1951-től egészen 1984-es nyugdíjba vonulásáig a Járási Tanácsnál dolgozott, először a mezőgazdasági osztályon, majd a munkaügyi osztályon. Az ünnepelt a Járási Városi Népellenőrző Bizottság elnöke volt. Többször is kellett műteni, tavaly novemberben combnyaktörést szenvedett, ezért nehezen mozog. Régebben a szabadidejében sokat munkálkodott a kertben, legkedveltebb időtöltésként televíziós futballközvetítéseket néz.

Antal bácsi és Marika néni a hosszú élet titkát abban látja, hogy gyermekkorukban nem voltak elkényeztetve, nem szedték marokszámra a gyógyszereket, egészségesen táplálkoztak, melybe a sok édesség – már az anyagiak miatt is – nem fért bele.

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)