Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tavaszi lomtalanítás – Egy köbméternyi lomot ingyen szállít el a Gyulai Közüzemi Kft.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2014. március 27. 09:00
Tavaszi lomtalanítás – Egy köbméternyi lomot ingyen szállít el a Gyulai Közüzemi Kft.
Bányai György: A sütőolaj, a sütőzsiradék valamint az elektromos hulladék gyűjtése nem a házaktól történik
Képünk egy korábbi lomtalanításon készült. Fotó: Gyulai Közüzemi Kft.

A Gyulai Közüzemi Kft. díjmentes lomtalanítási akciót szervez 2014. március 26-tól április 23-ig Gyulán – városrészenként – az alábbiakban felsorolt időpontokban.

– Az akció során a maximum 1 m3 mennyiségű lomot díjmentesen elszállítjuk. Kérjük, hogy az elszállítandó hulladékokat legkésőbb 6 órára helyezze ki a ház elé. A nagyobb méretű tárgyakat maximum 1,0X1,0X0,8 méter méretűre szíveskedjen összedarabolni, hogy a kukás kocsi beöntőnyílásán beférjen. Az akció ideje alatt a hulladékátrakó állomáson díjmentesen átvesszük a lakosság által kiszállított lomot. Egyidejűleg tájékoztatjuk, hogy a hulladékátrakó állomás nyitvatartási ideje alatt, egész évben, díjmentesen fogadjuk a szárazelemet, az elektromos és elektronikai hulladékot (televízió, rádió, hűtő-fagyasztó szekrény, számítógép stb.), valamint a gumiabroncsot – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Bányai György üzemvezető-helyettes.

A Gyulai Közüzemi Kft. munkatársa elmondta, a sütőolaj, a sütőzsiradék valamint az elektromos hulladék gyűjtése nem a házaktól történik. A sütőolaj, a sütőzsiradék begyűjtését a BIOFILTER Zrt. munkatársai 2014. április 19-én, szombaton 9 és 14 óra között az alábbi gyűjtőpontokon végzik: nagypiaci parkoló (Október 6. tér), kispiaci parkoló (Törökzug – szolgáltatósor), paradicsomi városrész – Rulikowski u. 17. előtti parkoló. Javasoljuk, hogy a jelzett gyűjtési napot követően a sütőolajat  és a sütőzsiradékokat (a zsírt még folyós állapotban) öntse műanyag tárolóedénybe (pl.: PET-palack), azt zárja le, és a következő lomtalanításig így tárolja.

A komposztálótelep nyitvatartási ideje alatt, a lakosság által kiszállított biohulladékot – évente 1 m3 mennyiségig – díjmentesen elfogadják. Az ezt meghaladó mennyiségért tonnánként 6 400 Ft+áfa díjat kell fizetni. A hulladékátrakó állomás (Kígyósi út) és a komposztálótelep (Eleki út) nyitva tartása a gyulaikozuzem.hu honlapon a „Szelektíven gyűjthető hulladékok és elhelyezésük” menüpontban megtalálható.

Az alábbi hulladékok nem tartoznak a lomtalanítás körébe:

– a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken elhelyezhető papír-, műanyag-, italoskarton-, alumínium italos doboz és üveghulladék.
– építési törmelék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomáson)
– biohulladék (elhelyezhető a komposztálótelepen)
– vegyes háztartási hulladék (a rendszeres hulladékszállítás során elviszik)

A Közüzemi kft. kéri, hogy az előbbi felsorolásban szereplő hulladékokat ne tegye a ház elé, mert nem szállítják el.

Lomtalanítást tartanak az alábbi időpontokban:

Március 26. – Dénesmajor, Gyulavári, Újvári
Április 2. – Galbácskert, Krinolinkert, Kastélykert, Magyarváros, Kisváros
Április 9. – Máriafalva, Szentpálfalva,  Ajtósfalva
Április 16. – Törökzug, Németváros, Újgyula
Április 23. – Nagyrománváros, Újváros

Az aktuális utcalistát a gyulaikozuzem.hu oldalon minden héten megtalálják.

A fel nem tüntetett területeken (Városerdő, Szentbenedek, Szeregyháza, Nagyökörjárás) egy későbbi időpontban tartja a társaság a lomtalanítási akciót, melyről az érintetteket külön értesítjük.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)