Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A magyar–román határszakaszon tervezett közlekedési fejlesztésekről fórumoztak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. február 07. 11:00
A magyar–román határszakaszon tervezett közlekedési fejlesztésekről fórumoztak
Az érdeklődőket a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ és az UTIBER–­FÖMTERV konzorcium szakemberei tájékoztatták
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Hasznos információkkal gazdagodhatott az a csekély számú érdeklődő, aki részt vett a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) és az UTIBER–­FÖMTERV konzorcium által szervezett lakossági fórumon a gyulai polgármesteri hivatal dísztermében. A rendezvényen a magyar–román határszakaszon tervezett közlekedési fejlesztésekről volt szó.

Schaffhauser Gellért projektvezető, a KKK fejlesztési mérnöke hangsúlyozta: a közúthálózat fejlesztéséhez hosszú távú stratégia szükséges. Korábban az önkormányzatok saját hatáskörüben pályáztak, ez azonban nem mindig volt célravezető, hiszen előfordult, hogy nem tudták a szükséges önerőt, illetve az előfinanszírozást biztosítani.

A stratégia megalapozása érdekében Magyarország Miniszterelnöksége felhatalmazta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézményét, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központot, hogy készítessen megvalósíthatósági tanulmányt. A tervezést végző UTIBER–­FÖMTERV alkotta konzorcium a magyar–­román határszakaszon 63 közúti kapcsolatot vizsgált meg.

A két ország együttműködésével, várhatóan 2014–2020 között – európai uniós és nemzeti forrásokból ­– megvalósuló fejlesztések lehetőséget nyújthatnak térségek, települések felzárkóztatására, a kétoldalú gazdasági és emberi kapcsolatok élénkítésére, valamint – a közlekedési hálózatok összekapcsolásával – azok jobb kihasználására. 

A Gyulai Hírlap kérdésére egy lökösházi, dísznövény-kereskedelemmel foglalkozó kisvállalkozó elmondta: a későbbiekben Aradon bővítene piacát, ezért érdeklődött a fórumon a tervezett új, közúti kapcsolatokról.

    

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)