Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Különleges, nemzetközi koncertet-táncjátékot-multimédiás produkciót láthatnak a Gyulai Várszínházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. S. • KULTÚRA • 2014. január 28. 11:00
Különleges, nemzetközi koncertet-táncjátékot-multimédiás produkciót láthatnak a Gyulai Várszínházban
Január 28-án, kedden 19 órakor a várszínház kamaratermében.
A Strange Party Orchestra egy korábbi fellépésén. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Különleges, nemzetközi koncertet-táncjátékot-multimédiás produkciót nézhetnek meg Factory-Gyár címmel január 28-án, kedden 19 órakor a Gyulai Várszínház kamaratermében. Dánia egyik legnevesebb zenekara, a Strange Party Orchestra két éve adott nagysikerű koncertet Train-Vonat címmel a Kamarateremben. Most új műsorukkal mutatkoznak be, amelyet vajdasági kortárs táncosokkal együtt alkottak meg. A rock-jazz-experimentális zenei stílusban játszó zenekar túlmegy az átlagos „csak zene” koncerteken.

Egy-egy történet köré építik fel műsoraikat, amelyet multimédiás filmvetítésekkel kísérnek. Új produkciójuk a XX. század első felének egy mára már szerencsére túlhaladott képződményét, a nagyipari gyárat veszi górcső alá. Az indusztriális épületek korábban minden ipari város meghatározó részei voltak. Ezek szolgálnak illusztrációul a mostani darabban, amelyhez a zene és a videoart mellé a tánc is csatlakozik. A Franciaországban élő vajdasági magyar táncosok által bemutatott kortárs tánc szerves része a nemzetközi összművészeti produkciónak.

A darab koreográfus táncosai: Varga Henrietta és Debrei Dénes. Az egyedi produkcióban Orfeus Skutelis szerbiai fotóművész képei és videomontázsai láthatók, amelyet a neves dán zenekar, a Strange Party Orchestra érzelemgazdag kompozíciói tesznek teljessé.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)