Azoknak a vásárlóknak, akik szeretik a halat, mindenképp érdemes felkeresniük a piaci halast. Az üzletben számtalan féle frissen sült és konyhakész, azaz kibelezett és megtisztított hal közül válogathatunk.
A Gyulai Hírlap kérdésére Restye László, az üzlet alkalmazottja elmondta, a halak nagy részét egy tiszai gazdaságból, Csanytelekről szerzik be, a keszeget és a kárászt azonban a Hármas-Körösön fogták. Mint megtudtuk, az igazi halrajongók pontyot, busát, keszeget vagy kárászt vásárolnak, a vevők többsége azonban a harcsafilét keresi, ez ugyanis teljesen szálkamentes, ráadásul az íze is jóval „enyhébb”, mint a többi halé.
Restye László úgy véli, annak, hogy a magyarok viszonylag kevés halat fogyasztanak, elsősorban anyagi okai vannak. A vevők nagy része 30–50 dkg sült halnál többet ritkán vásárol, és a konyhakész halból sem visznek sokkal többet, általában két-három szelet kerül a kosárba.
A sült halak közül a harcsa, a pisztráng és a süllő a legdrágább, előbbiből 10 dkg 300 forintba, utóbbiakból pedig 360 forintba kerül. A legolcsóbb a sült busa és a keszeg, ezekből 10 dkg-ot 250 forintért lehet megvásárolni. A konyhakész halak közül a kecsege kerül a legtöbbe, ennek kilóját 4500 forintért kínálják. A legolcsóbb nyers hal a kárász és a keszeg, ezek kilója 850 forintba kerül.