Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A téli körte kilójához fajtától függően 100–600 forintért juthatunk hozzá a gyulai piacon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. január 17. 09:00
A téli körte kilójához fajtától függően 100–600 forintért juthatunk hozzá a gyulai piacon
A kormos körte a legnépszerűbb a vásárlók körében
Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Környékbeli termelőktől és importból származó téli körtét is találhatunk a standoknál a gyulai piacon. A vevők körében a Bosc kobak, népies nevén a kormos körte a legnépszerűbb fajta, ottjártunkkor többen is vásároltak a gyümölcsből.

A szeptember közepén, illetve végén szedhető, és januárig fogyasztható körte húsa édes, nem kövecses, lédús. Mint megtudtuk, néhány vásárló aszalvány- és gyümölcslékészítéshez akár több kilót is hazavisz a hazánkban igen népszerű fajtából. A Bosc kobak idén némileg olcsóbb, mint az előző években, mérettől és „esztétikumtól” függően 100–350 forintba kerül a piacon.

Az október közepétől érő és akár február végéig, márciusig is eltartható fajtát, a Serres Olivért az általunk megkérdezett árus szerint kevésbé ismerik a magyar vásárlók, ezért kevesebbet is lehet belőle eladni. Az almához hasonló alakú, szalmasárga körte kilója 480 forintba kerül.

Az Abate fetel fajtájú gyümölcs szezonja már véget ért, ám az olasz, belga és spanyol importból származó fajták hamarosan a gyulai piacon is megjelennek. Ezek kilójához várhatóan 500–600 forintért lehet majd hozzájutni.  

     

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)