Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A 2013-as év eseményeit értékelte a Gyulai Idősügyi Tanács

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. november 27. 21:00
A 2013-as év eseményeit értékelte a Gyulai Idősügyi Tanács
Dr. Görgényi Ernő: minden kritikát és megerősítést figyelembe vesz Gyula Város Önkormányzata a gyulai idősek érdekében
Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

A GENSOL kutatási program eredményeinek közlése képezte az egyik fő napirendi pontját Gyula Város Önkormányzata Gyulai Idősügyi Tanácsának mai ülését.

Baranyó Géza projektmenedzser tájékoztatásul elmondta, az Európa a polgárokért címen kiírt pályázatra, azon belül is a Testvérvárosok hálózatának kialakítása elnevezésű projektre a gyulai önkormányzat 43 millió forintot nyert. A GENSOL projekt a generációk közötti együttműködést célozta meg, melyet az „Idősbarát Önkormányzat” címet elnyerő Gyula városa nemzetközi szintre emelt. A projektvezető beszámolója kitért a program és a vállalt kutatási program – időskorúakat érintő – céljaira, az idősügyi tanács betekintést nyert az időskutatás múltjába és jelenébe, valamint a kutatásokhoz szervesen kapcsolódó testvérvárosi kapcsolatok alakulását is részeltesen ecsetelte az előadó.

A tanácsülésen Janics Borbála, a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesülete elnöke és Kovács Ernő, a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete elnöke a szervezetek éves munkájáról számolt be.

Dr. Gulyás Imre, az önkormányzati és kulturális osztály vezetője a gyulai, jubileumi évfordulós szép korúak köszöntésének menetét ismertette, végül Bagyinszki Zoltán, a tanács titkára a 2014-es év nyugdíjasokat érintő programok tekintetében vetett fel ajánlásokat.

Dr. Görgényi Ernő polgármester a nyugdíjasok életminőségének javításáért végzett tevékenységet tartalmasnak ítélte meg és leszögezte, hogy minden kritikát és megerősítést figyelembe vesz Gyula Város Önkormányzata a gyulai idősek érdekében.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)