Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan befejeződik a Göndöcs-kert és környezetének integrált fejlesztése Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. október 07. 09:00
Hamarosan befejeződik a Göndöcs-kert és környezetének integrált fejlesztése Gyulán
Gajda Róbert országgyűlési képviselő: Örülök a gyors és magas színvonalú munkának
Már nem kell sokáig várnia Gyula város lakosságának, hamarosan befejeződik a Béke sugárút épületeit érintő felújítás. A Göndöcs-kert és környezetének integrált fejlesztése című projekt ugyan több elemből áll, mégis a megszabott határidőn belül rendeződik a helyzet a belváros egyik legfrekventáltabb szakaszán. Örülök a gyors és magas színvonalú munkának. Bízom benne, hogy a lakók és a hozzánk látogató turisták érdekében is minél jobb minőségben és minél gyorsabban megvalósul a beruházás - nyilatkozta a Gyulai Hírlapnak Gajda Róbert alpolgármester.
Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg a DAOP-5.1.2/A-09-2f-2012-0001 azonosítószámú, Gyula, Göndöcs-kert és környezetének integrált fejlesztése című projekt. A történelmi belváros megkezdett fejlesztéseinek folytatását, kiterjesztését adja jelen projekt, mely keretében a gazdasági és a városi funkciókon kívül markánsan megjelennek a közösségi funkciók. A turizmus igényeinek kiszolgálása mellett sokkal hangsúlyosabban jelenik meg az akcióterület és a város teljes lakossága, illetve a kistérség egésze, mint célcsoport. A városrehabilitációs program e második szakasza kiemelten kezeli a partnerség szerepét, az értékek, beruházások megvalósításában és későbbi fenntartásában való aktív közreműködést. Épít a korábbi pályázati tapasztalatokra, s arra a tényre, hogy a megvalósult önkormányzati beruházások jelentős magántőkét képesek megmozgatni, s minőségi szolgáltatásokat eredményeznek.

- A beruházás a művelődési ház, a Kohán képtár, a Vígadó épülete, a Göndöcs-kert, a Ferencesek tere, a Béke sugárút, a Hét vezér utca és a Komló szálló homlokzatának a felújítását érinti. A kivitelezés elkezdődött, sőt november végére várhatóan befejeződnek a munkálatok. Ugyan 2014 tavasza a befejezés határideje, az ütemtervnél előrébb tartunk. Örülök a gyors és magas színvonalú munkának. Bízom benne, hogy - a lakók és a hozzánk látogató turisták érdekében is - minél jobb minőségben, és minél gyorsabban megvalósul a beruházás - nyilatkozta a Gyulai Hírlapnak Gajda Róbert alpolgármester, országgyűlési képviselő.

A Gyulai Hírlapnak Megyeri Sándor, Gyula Város Önkormányzata Mérnöki Osztályának vezetője elmondta, hogy az épületek felújítása határidőn belül, azaz 2013. december 31-ig elkészül, azonban a kertépítés terén csúszással kell számolni. A fatelepítés még idén ősszel megkezdődik, a füvesítés 90%-ban megtörténik. A munkálatok egy részének az elvégzése időjárásfüggő, de számtalan olyan munkafolyamat is van, amit hideg időben is el lehet végezni. Ilyen például a díszburkolat lerakása, vagy az oly régóta használhatatlan nyilvános toalett elbontása.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)