Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Uborka helyett újra politika, avagy vitadús hónapok és egyéni politikai villongások időszaka előtt Gyulán?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.HÍREK • 2013. szeptember 16. 09:00
Uborka helyett újra politika, avagy vitadús hónapok és egyéni politikai villongások időszaka előtt Gyulán?
Dr. Görgényi Ernő: Ha a kampány az elvégzett munka, a valós teljesítmény bemutatása, akkor hajrá!
Vége a politikai uborkaszezonnak. Kipihent politikusaink újra nyakkendőre cserélték a kockás rövid nadrágokat, a kiskertet pedig a tágas ülésteremre. Gyula Város Képviselő-testülete szeptemberben megkezdi őszi ülésszakát. Vajon a jövő évi választások mennyire befolyásolják majd a képviselői munkát? Elfelejthetjük egy időre a nyugodt üléseket? Jönnek a vitadús hónapok és az egyéni politikai villongások? S nyilván hamarosan az is kiderül, lesz-e ellenzéki összefogás Gyulán.
Dr. Görgényi Ernő. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Polgármester úr, sikerült kipihenni magát a nyáron? – kérdeztük dr. Görgényi Ernőt (Fidesz).

– Végre sikerült elmennem két hétre szabadságra egy húzós év után, amely komoly kihívásokat tartogatott valamennyiünknek, hiszen ez az év a gyulai húsipar megmentésével, a város adósságának konszolidációjával és minden eddiginél nagyobb beruházások elindításával telt. Úgyhogy rám fért a pihenés, és igen, kipihentem magamat, energiával feltöltődve készülök az előttünk álló választási évre.

– Milyen fontosabb témák kerülnek elő az őszi ülésszakon?

– A legfontosabbak között meg kell említeni a húskombinát vagyonának megvásárlását, a jövő évi költségvetési koncepció elfogadását, a nehéz anyagi helyzetben lévő családok felsőoktatásban tanuló gyermekeinek támogatásáról szóló Bursa Hungarica programot, valamint a folyamatban lévő beruházások, fejlesztések átadását, újak indítását.

– Belátható közelségbe kerültek a választások, ezzel vajon oda lesz a nyugodt, munkára koncentráló városvezetés illúziója is?

– Kötelességünk a munkára koncentrálni, hiszen azért választottak meg bennünket, hogy a városért dolgozzunk. A hivatalban lévő városvezetők ráadásul a kampány alatt is a munkájukra összpontosíthatnak, a polgárok pedig elsősorban ez alapján ítélik meg a teljesítményüket. A végtelenül eladósodott állapotban átvett város működőképességét megőriztük, az önkormányzatot megmentettük a csődtől, és sok területen pozitív változásokat tudtunk elindítani. Ezeken lehet vitatkozni, hiszen polgári demokráciában élünk, a vitákat vállalom is az általunk elvégzett munkáról. Azok, a közösség javát szolgáló beruházások azonban, amelyek az elmúlt három évben „kinőttek” a földből, tényszerűen bizonyítják, nem csak „illúzió volt” a munkára koncentráló városvezetés.

– Mire intené azokat a képviselőket, akik a kampányt be akarják vinni az ülésterembe?

– Ha a kampány az elvégzett munka, a valós teljesítmény bemutatása, akkor hajrá! Attól azonban mindenkit óvnék, hogy testületi ülésen munka helyett pártpolitikai cirkusszal próbálja magára felhívni a figyelmet, mert az elmúlt években a gyulai emberek egyértelműen kifejezésre juttatták, hogy elegük volt a rendszerváltozás utáni húsz év gyulai politikai iszapbirkózásaiból. A gyulai polgárok fejlődést és közéleti békét akarnak.

– Véleménye szerint lesz ellenzéki összefogás Gyulán?

– Nehéz követni az ellenzékiek marakodását a még el sem nyert pozíciókon, de nekem nem is az a dolgom, hogy az ő belső küzdelmeikre figyeljek. Az én dolgom az, hogy bárkivel együttműködjek, ha a város érdeke azt kívánja. Az elmúlt három év a jó ügyek sikerre viteléért létrehozott összefogásról szólt. Remélem, a jövő is erről szól majd, én legalábbis ezért dolgozom.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)