Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ország egész területére másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tiszti főorvos

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. augusztus 02. 11:05
Az ország egész területére másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tiszti főorvos
Szombaton akár 38 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet az ország egyes részein
A Harruckern téri szökőkút. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Másodfokú hőségriasztást rendelt el ma nulla órától az országos tiszti főorvos. Az ország egész területére kiterjedő hőségriadó augusztus 5. éjfélig tart – közölte dr. Sárosi Tamás helyettesítő járási tiszti főorvos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint visszatér a hőség, a következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, a napi középhőmérséklet eléri, illetve meghaladja 25 Celsius-fokot. Hétvégén és a jövő hét elején tovább erősödik a hőség: a napi átlaghőmérséklet az ország legnagyobb részén 27-29 Celsius-fok között alakul. Az előrejelzés szerint szombaton akár 38 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet az ország egyes részein. A kánikulának várhatóan a jövő hét vége felé érkező markáns hidegfront vet véget – tájékoztat a várható időjárásról az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján.

Az ÁNTSZ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kér mindenkit, hogy a nagy melegben fogyasszon több folyadékot, és vegye igénybe a hűtött helyiségeket. Azt ajánlják, hogy délelőtt 11 és délután 3 óra között ne tartózkodjanak a tűző napon, s védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítményekkel.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)