Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai piacon 150–300 forintba kerül a szilva kilója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. augusztus 02. 07:00
A gyulai piacon 150–300 forintba kerül a szilva kilója
A legtöbb árus Cacanska lepotica fajtájú gyümölcsöt árusít
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Múlt hét óta már számos standnál kínálnak a vevőknek szilvát a gyulai piacon. A termelők többsége úgy véli: annak ellenére, hogy a késői fagy miatt a rügyek egy része tönkrement, nem lett rossz az idei termés. Egyelőre a korai érésű, lekvárfőzésre kevésbé alkalmas fajtákból vásárolhatunk.

A legtöbb árus Cacanska lepotica fajtájú gyümölcsöt árusít, de ringlószilvát és Vörös szilvát is találtunk néhány standnál. A kofáktól megtudtuk: általában egy vagy fél kiló gyümölcs kerül a kosárba egy-egy vásárlás alkalmával. Olyan termelővel is beszéltünk, akitől leginkább a Gyulán nyaraló turisták vásárolnak, és olyannal is, aki már évek óta állandó vevőkörrel rendelkezik. Egy sorban álló fiatal anya kérdésünkre elmondta: a piacon megvásárolt szilva egy részét lefagyasztja, hiszen télen kiváló csemegét készíthet belőle kisfiának.

A Cacanska lepotica kilója mérettől függően 150–300 forintba kerül, a ringlószilva kilóját 300 forintért kínálják az árusok, a Vörös szilva pedig 150 Ft/kg áron szerezhető be a gyulai piacon. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)