Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aktív sportélet zajlik a gyulai Karácsonyi János Katolikus Iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Karácsonyi János Iskola • HÍREK • 2013. augusztus 06. 13:00
Aktív sportélet zajlik a gyulai Karácsonyi János Katolikus Iskolában
A gimnáziumban emelt szintű sportosztály is indul
A Grosics Akadémia csapatai névadójukkal. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Iskolánkban aktív sportélet zajlik. Már óvodában elkezdődik a gyermekek egészséges életmódra nevelése, az óvodai foglalkozásokon a kötelező mozgások mellett rengeteg szabadidős játék kap helyet. Beindult az OVIFOCI, melynek keretében szakképzett edzők keze alatt tanulhatják meg az apróságok a labdarúgás csínját-bínját játékos formában. Emellett az úszás és a néptánc is nagy népszerűségnek örvend az ovisok körében.

Általános iskolában is széles a paletta: labdajáték, karate, labdarúgás, néptánc, társastánc és úszás mozgásformákból lehet választani. Ebben a korosztályban már számos versenyalkalom kínálkozik. Diákjaink között akadt olyan, aki nemzetközi szinten is jegyzett sportoló lett (Otigba Kenneth – labdarúgás). Iskolánk a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia bázisiskolájaként is működik. A focista gyerekek zöme nálunk végzi iskolai tanulmányait, és az iskola színeiben indul versenyeken.

Gimnáziumunkban is színes sportélet folyik. A tanév folyamán házibajnokságokat szervezünk labdajátékokban, valamint sportnapokat tartunk. Útjára indult lelkes diákok kezdeményezésére a 12 órás röplabda, és a 6 órás labdarúgás, illetve testvériskoláink látogatásakor sportprogramokat szervezünk. A középiskolában még hangsúlyosabb szerepet kapnak a versenyek. Több sportágban szerepeltünk országos bajnokságokon az iskola fennállásának 20 éve alatt. Voltak korosztályos válogatott sportolóink, és jó néhány tanulónknak adatott meg az a lehetőség, hogy a Katolikus Iskolák Világjátékán vegyen részt.

A 2013/14-es tanévben beindítjuk emelt szintű gimnáziumi sportosztályunkat. A jelentkezők speciális tanmenetek szerint, edzéseik időpontját figyelembe véve tanulhatnak. A labdarúgás mellett kézilabda, atlétika és úszás sportágakra alapozunk, de minden olyan egyéb más sportágban sportoló tanulót is várunk, aki szeretne a későbbiekben komolyabban foglalkozni a sporttal, és szívesen bővítené a sporttal kapcsolatos ismereteit.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)