Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Holnaptól péntek éjfélig másodfokú hőségriasztás lesz érvényben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. július 23. 15:00
Holnaptól péntek éjfélig másodfokú hőségriasztás lesz érvényben
Száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét
A Harruckern téri szökőkút. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Holnaptól péntek éjfélig másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tiszti főorvos az ország egész területére – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot dr. Sárosi Tamás helyettesítő járási tiszti főorvos. A riasztás elrendelésére azért lesz szükség, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét.

A napi középhőmérséklet szerdán és csütörtökön elsősorban a Dél-Dunántúlon, péntektől pedig másutt is meghaladja a 25 Celsius-fokot, sőt hétvégén és a jövő hét elején helyenként 27-28 Celsius-fok körül alakulhat – olvasható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ arra kéri a lakosságot, hogy a nagy melegben fogyasszon több folyadékot, valamint 11 és 15 óra között ne tartózkodjon a tűző napon. A szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy védjük bőrünket a leégés ellen megfelelő öltözékkel és napvédő készítményekkel, valamint vegyük igénybe a hűtött helyiségeket.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)