Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A társadalmat sújtó legnagyobb csapás a zsír-, hús-, valamint az alkoholfogyasztás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. június 02. 17:28
A társadalmat sújtó legnagyobb csapás a zsír-, hús-, valamint az alkoholfogyasztás
A gyulai Pándy Kálmán kórházban egészégnapot rendezett az Oltalom Alapítvány
Egészségnap a Pándy Kálmán kórházban. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Betegségeinket csupán 15-20%-ban okozzák öröklődési tényezők vagy környezeti ártalmak. Azonban egészségünk 60-70%-ban a saját kezünkben van – mutatott rá dr. Reisinger János, az Oltalom alapítvány elnöke a ma megrendezett gyulai egészségnapon. Előadások, kóstolók, egészséges életmódra ösztönző bemutatók és ingyenes szűrések tarkították a rendezvényt, melyen vega kolbászt, csírákat, mustot, teljes kiőrlésű pékárukat kóstolhattak és vásárolhattak meg a látogatók.

Az egészséges életmód az értelemnél kezdődik. Bizonyos dolgokat meg kell ismerni, majd belátni. Háromféle egészségügyi megelőzés és orvoslás van: a hivatásos medicina, a természetgyógyászat és a - Magyarországon még nem annyira ismert - Biblián alapuló egészségmegőrzés.

Az Oltalom Alapítvány a Bibliában kifejtett egészségmódot és kultúrát szeretné bemutatni. A szervezet azért jött létre 22 évvel ezelőtt, hogy főzőtanfolyamokat, nyári táborokat, előadásokat szervezzen. A Biblia több mint 1600 éven át íródott és bár már az ókorban lezárult, olyan hasznos tanácsokat tartalmaz a mai életre vonatkozólag is, amit nem ismernek az emberek. Feltáratlan, hogy az alapvető élelmiszereink a gyümölcsök és a gabonafélék. Isten csak a bűneset után mondta, hogy zöldségféléket és a gyógynövényeket is fogyasszunk. Az emberiség 1700 éve zsír-, hús- és alkoholfogyasztás nélkül telt el – mutatott rá dr. Reisinger János.

- A mi felfogásunk szerint mai a társadalmakat sújtó legnagyobb csapás a zsír-, hús-, valamint az alkoholfogyasztás. Ezzel szemben felajánljuk a magféléket a liszt érzékenyeknek, a tej kiváltására tej érzékenyeknek a mandulatej és kókusztej készítményeket. Az Eleki Egészségközpont bevonásával méréseket végzünk, előadásokat tartunk és az ország különböző részeiről olyan termékeket hozunk el, amikkel nem tesszük tönkre magunkat. Sajnos Magyarországon az egészségtelen életmód annyira elterjedt, hogy 25 éve nem sikerült elérni, hogy a fehérkenyér fogyasztását legalább kétjegyű számban felváltsa a teljes kiőrlésű pékáru. 1980-ban találták fel a budai hengermalmokban a 0-ás lisztet, mely fogtól a végbélig tönkre teszi a szervezetet. Rendezvényünk alkalmával továbbá bemutatunk lúgos vizet, azt, hogy bor helyett lehet mustot fogyasztani júniusban is, gyógyfüveket, mézet kínálunk – monda a Gyulai Hírlap kérdésére a főszervező.

A sarkadi székhelyű Boldog Pékség a rendezvénnyel egy időben nyitotta meg a kórház étterme mellett új pékségét és cukrászdáját, ahol minden nap 7 és 18 óra között az édességek mellett teljes kiőrlésű és garantáltan egészséges pékáruk vásárolhatók.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)