Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elindult Gyulán az ingyenes iskolatejprogram – minden tanuló naponta 2,5 deciliter tejet kap

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. május 14. 12:09
Elindult Gyulán az ingyenes iskolatejprogram – minden tanuló naponta 2,5 deciliter tejet kap
A program gyakorlati megvalósítását a GYAKI Dürer Albert Általános Iskolában szemrevételezték
Petróczki Zoltán, dr. Görgényi Ernő, Alt Norbert és Szilágyi Balázs. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Minden nap 2,5 deciliter tejtermékhez jutnak hozzá a gyulai általános iskolások az iskolatejprogramnak köszönhetően. A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012-ben hozott rendeletének értelmében, amennyiben megfelelő önkormányzati és intézményfenntartói döntés megszületik, jogosultak a gyerekek ingyen tejre, vagy joghurtra.

Mivel mind Gyula Város Önkormányzat, mind a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ gyulai tankerülete fontosnak tartja az iskolatej programot, megkötötték a szükséges megállapodásokat. A beszállítói szerződés értelmében a Happy Tejtermék Kft. szállítja és előfinanszírozza a termékeket, melynek az ellenértékét a minisztériumtól kapja meg. Mindez azt jelenti, hogy sem a várost, sem a tankerületet, sem a családokat nem terheli fizetési kötelezettség.

A program gyakorlati megvalósítását a GYAKI Dürer Albert Általános Iskolában dr. Görgényi Ernő polgármester, Petróczki Zoltán tankerületi igazgató, Szilágyi Balázs a kft. ügyvezetője és Alt Norbert alpolgármester ma délelőtt szemrevételezte. A tízórai előtti sajtótájékoztatón a polgármester hangsúlyozta, hogy bár elsősorban a nehéz szociális helyzetben élőknek nagy segítség az ingyen tej, mégis minden gyermek számára fontos az egészséges táplálkozás. A program is azt a társadalmi célkitűzést segíti elő, amely az egészséges táplálkozásra buzdít. A városvezető ezen véleményéhez csatlakozott Petróczki Zoltán is. Az igazgató elmondta továbbá, hogy Happy Tej Kft. az ingyenes konstrukcióján túl olyan adminisztrációs rendszerrel rendelkezik, hogy a program kivitelezése az iskoláknak plusz terhet alig jelent.

Szilágyi Balázs elmondta, cégük Békés megyébe 9 ezer gyereket lát el, országszerte 40 ezer iskoláshoz juttatják el termékeiket.

Alt Norbert arra emlékeztetett, hogy pár évvel ezelőtt már szóba került az iskolatej program bevezetése, de kiderült, hogy nincsen Gyulán érdemi kapacitással bíró tejfeldolgozó üzem. Az alpolgármester rámutatott, hogy a megyében jelentős a szarvasmarha-állomány és a tej előállítás, mégsem tudják bevezetni a közétkeztetésbe a helyi termékeket. Éppen ezért támogatna Gyula Városa és a városvezetése egy termelői kezdeményezést.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2013. május 14. 12:09
A program gyakorlati megvalósítását a GYAKI Dürer Albert Általános Iskolában szemrevételezték
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)