Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Fehér-Körösön, Gyulánál 480 cm körüli tetőzés valószínű április 2-án este

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. március 31. 16:11
A Fehér-Körösön, Gyulánál 480 cm körüli tetőzés valószínű április 2-án este
I. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Fekete-Körösön, a Hármas-Körösön, a Berettyón és a Sebes-Körös alsó szakaszán
Képünk illusztráció: Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság az összesen 340 km hosszú védvonalaiból 182 km hosszan tart I. fokú készültséget. A hidrológiai helyzetre való tekintettel I. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Fekete-Körösön, a Hármas-Körösön, a Berettyón és a Sebes-Körös alsó szakaszán. A készültségben lévő védelmi szakaszokon a védelmi fokozatnak megfelelően folyik a segédőri figyelőszolgálat ellátása és a vízmércék olvasása. Beavatkozásra okot adó esemény nem történt – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Bak Sándor igazgató.

A Fekete-Körös várhatóan holnap, az esti órákban tetőzik Antnál 770 cm+- 30 cm-rel. Remete tetőzése 640 cm körül várható április 2-án, a délutáni órákban. A Fehér-Körösön, Gyulánál 480 cm körüli tetőzés valószínű április 2-án este. Készültség elrendelésre holnapig nincs szükség. A Kettős-Körös Békésnél 740 cm körüli szinten tetőzhet április 3-án. A Hármas-Körösön Gyománál és Szarvasnál egyaránt II. fokot meghaladó tetőzések valószínűek április 4-e körül. A Sebes-Körösön és a Berettyón a vízeresztésektől függően változhat a tetőzés nagysága, azonban II. fok fölötti tetőzések várhatóak itt is április 4-én. A meteorológiai előrejelzések szerint a mai napra 8,8 mm területi átlagú csapadékot jeleznek, majd átmenetileg csapadékmentes időre számíthatunk – derül ki az igazgatóság tájékoztatójából.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)