Hagyományteremtő szándékkal rendezett főzőversenyt dolgozóinak szeptember 8-án a Gyulahús Kft. A Termál Campingben mintegy százötvenen gyűltek össze.
Daka Zsolt ügyvezető lapunknak elmondta: az esemény apropóját az adta, hogy idén százötven éves a gyulai húsipar. Mint megtudtuk, a verseny iránt nagy volt az érdeklődés, összesen tizenhárom csapat adta le nevezését. Az ügyvezető úgy fogalmazott: bízik abban, hogy hagyományt teremtenek, és a következő években is megszervezik a jó hangulatú rendezvényt.
Hajduk Zoltán üzemvezető kifejtette: a csapatépítő program ötlete munkatársuktól, Bráz Krisztinától származik. Kiemelte: az esemény szervezését, lebonyolítását többen is segítették, és a cég vezetősége is támogatta.
Mint ismertette, a csapatoknak hagyományos módon, bográcsban kellett sertéspörköltet főzniük. Az elkészült ételeket Ambrus György Venesz-díjas mesterszakács, Brindás János mesterszakács, Torkos Florin, az aradi Central Hotel igazgatója és Crai Stefan belgyógyász zsűrizte.
Gila Éva, a társaság marketingmenedzsere érdeklődésünkre kiemelte: a közeljövőben számos rendezvényen népszerűsítik munkatársaikkal a Gyulahús termékeit.
– A jövő héten a fürdőváros is bemutatkozik Budapesten, a közfoglalkoztatottak kiállításán, az eseményen gyulai kolbászt árulunk majd. Emellett egy élelmiszeripari konferencián is részt veszünk, és jelen leszünk a békéscsabai kolbászfesztiválon is, ahol negyven négyzetméteres standon több fotóponttal és különleges termékekkel várjuk a látogatókat –részletezte a szakember.
A hétvégi rendezvényen a csapatoknak nem csak a főzésben kellett helytállniuk, hiszen a szervezők több játékos feladattal is készültek. Az esemény késő délutánig tartott.