Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kolbászra, magyar! Ezen a hétvégén a fürdő- és kolbászvárosban kóstolni kötelező!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. március 17. 08:42
Kolbászra, magyar! Ezen a hétvégén a fürdő- és kolbászvárosban kóstolni kötelező!
A Gyulahús Kft. centiméterre is kínálja a kolbászt a VIII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrán

Megnyitották a VIII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra egész hétvégén át tartó rendezvénysorozatot március 16-án délután a várkertben. Az eseményen idén is rengeteg kiállítóval találkozhatnak a látogatók, akik nézelődhetnek és kóstolgathatnak a legfinomabb gyulai kolbászokból és sonkákból. A Gyulahús Kft. különlegességekkel készült az idei sódarmustrára.

A GYULAHÚS STANDJÁN JÁTÉKKAL IS KÉSZÜLTEK. GILA ÉVA, A CÉG MARKETINGVEZETŐJE ÉS KOLLÉGÁNK, SZABÓ ESZTER GYULAHÚS-KORONÁVAL ÉS EGY FALAT AJÁNDÉKMÁJASSAL A KEZÉBEN

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A kiállítok között találjuk a nemzetközi sikereket elérő Gyulahús Kft.-t. is. Az önkormányzati tulajdonú cég csapata ebben az évben méterre és centiméterre is kínálja a kolbászt, illetve szórakoztató játékokkal is várja a látogatókat. A 10 év alatti gyerekek számára például színezésért májasgolyó jár a Gyulahús standjánál. A felnőtteket interaktív kiállítással várják, a kíváncsi szemek most beleláthatnak a gyulai kolbászkészítés titkaiba. A kiállítás megtekintői gyulahúsos ajándékot kapnak. 

A programok már a pénteki nap kora délutánján elkezdődtek a várkertben, ahol fedett sátor alatt Sztojka Tibi zenéje mellett a sonkák súlyát saccolhatták meg az arra vállalkozók. Néptáncelőadással és rúdfitnessz-bemutatóval is megörvendeztették a nézelődőket.

 

dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, a rendezvény fővédnöke

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A késő délutáni hivatalos megnyitón a dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, a rendezvény fővédnöke hangsúlyozta: a rendezvénynek a szórakoztatás mellett komoly szakmai irányultsága is van, valamint hozzátette, hogy talán ennek köszönheti azt, hogy idén már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre.

Dr. Kovács József, a város országgyűlési képviselője is köszöntötte a megjelenteket, és megköszönte a rendezők munkáját a télbúcsúztató és tavaszváró esemény kapcsán.

Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a húsipar jelenlegi szereplőinek egyik legnagyobb feladata az, hogy megőrizzék azokat a hagyományokat, amiket elődeik hagytak rájuk. 

 

Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A köszöntők sorát Benke László, mindenki Laci bácsija zárta. Ő köszöntőjét a „Kolbászra, magyar!” felkiáltással indította, majd elmesélte, hogy felmenői között több hentes is volt, tőlük örökölte a kolbász szeretetét. Hozzátette, a magyar emberek le sem tagadhatnák azt, hogy a kolbászt szeretik, hiszen a zászlónk piros, fehér és zöld színei is az abban található paprikára, sóra és fűszerekre utalnak.

A megnyitó után a 150 éves gyulai húsipar történetéről emlékeztek meg a színpadon, majd újabb sonkasaccolás, zene és tánc vette kezdetét. A péntek este koncertekkel zárult: Hevesi Tamás és Galambos Lajos táncoltatták meg a nagyérdeműt.

 

kóstolni kötelező!

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)