Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Salátát készítettek, és hulladékból építettek szobrot az erkelesek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2017. november 16. 11:00
Salátát készítettek, és hulladékból építettek szobrot az erkelesek
Huszonegyedik alkalommal rendezték meg Egészségesen éld az életed! elnevezésű programot

Értékel a salátakészítő verseny zsűrije

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Több mint négyszáz diák vett részt november 15-én az Erkel Ferenc gimnázium egészséges életmódot népszerűsítő tematikus napján. Az Egészségesen éld az életed! elnevezésű rendezvényt huszonegyedik alkalommal szervezték meg a középiskolában.

Papp Mónika szervező lapunknak kifejtette: a tanulók által salátanapnak nevezett egész napos programon az egészséget és környezettudatosságot állítják középpontba. Felidézte, az eseményt huszonegy évvel ezelőtt a Békés megyei ÁNTSZ rendezte meg a gimnáziumban. A pedagógus később átvette a szervezőmunkát, és bővítette a feladatok számát.  

Mint fogalmazott, az iskola egyik legnagyobb saját szervezésű rendezvényén játékosan, interaktív módon sajátíthatnak el ismereteket a gimnazisták. Elmondta, idén a napfény volt az esemény központi témája.

Kiemelte: a tanítási nap végéig tartó programba a gimnázium valamennyi diákja bekapcsolódott. Az osztályokban a biológiafakultációra járók tartottak előadásokat, a végzősök pedig szakemberekkel beszélgethettek az egészséges életmódhoz kapcsolódó témákról, illetve a generációjukat érintő problémákról.  

 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A diákoknak salátakészítő, szónok- és váltóversenyt is szerveztek. Emellett az is feladat volt, hogy szemétből készítsenek szoborkompozíciót. A versenyzők arra is ügyeltek, hogy a napfény is szerepet kapjon alkotásukon, volt olyan csapat, amelyik napelemet épített be a művébe.  

– Idén újdonság volt, hogy minden osztálynak kétperces kisfilmet kellett forgatnia, amelyben azt kellett bemutatnia, mit tesz annak érdekében, hogy környezetét megóvja – ismertette a részleteket Papp Mónika. Mint megtudtuk, a tanulókat pedagógusok és szakemberek zsűrizték kategóriánként.  

A szervező arról is beszámolt, hogy a jubileumi rendezvényen egészséges ételeket kóstolhattak a fiatalok, és – ahogy minden évben – a versenyre benevezett salátákat is elfogyaszthatták.  

 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)