A Komló Hotel étterme
Fotó: Gyulai Hírlap
Rapport István, a Komló Hotel tulajdonosa felidézte: a szecessziós és az art deco stílusjegyeit magán viselő szálló 1912-ben nyitotta meg kapuit. Gyula és a vármegye első szállodájában a japán főherceg és az egyiptomi uralkodó is megfordult, valamint főispáni beavatást is tartottak.
Kiemelte: az ételek a legmodernebb konyhatechnológiával készülnek. Az étterem séfje, Szeidler Zsolt tagja volt az erfurti szakácsolimpián harmadik helyet szerző magyar csapatnak.
A tulajdonos elmondta, a vendégek igényeihez igazodva megújult az étterem kínálata: a regionális sajátosságokat is szem előtt tartva elsősorban magyaros ételekkel várják a helyieket, de az étlapon néhány exkluzív fogás is szerepel. A minőség mellett a mennyiségre is nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen azt szeretnék, ha a hozzájuk betérők jóllakottan, elégedetten távoznának – tette hozzá.
Az ételek a legmodernebb konyhatechnológiával készülnek
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
A vendégek minőségi italok közül válogathatnak, a legismertebb márkák mellett a helyi termelők italkülönlegességeit és számos kézműves csapolt sört megkóstolhatnak.
Mint megtudtuk, a háromfogásos – levesből, főfogásból és desszertből álló – menü 1 190 forintba kerül. A vendégek kétféle főfogás közül választhatnak, és az egészséges életmód hívei fitneszmenüt is rendelhetnek. A levesek és a saláták szabadszedéses rendszerben fogyaszthatók.
A reggel 7 órától nyitva tartó étteremben nemcsak az ebédet és a vacsorát lehet elkölteni, hanem a reggelizésre is lehetőség nyílik. A korai órákban akár egy kávéra is be lehet térni az ingyenes wifivel ellátott Komlóba.
Ilyen volt a Komló régen
Fotó: Gyulai Hírlap
Rapport István beszámolt róla: egy gyulai kártya bevezetését tervezik, amely az á la carte ételek esetén biztosít kedvezményt a fürdővárosiaknak. Emellett a csoportok is igénybe vehetnek egyedi, testreszabott kedvezményeket.
A tulajdonos aláhúzta: a Komló rendezvények, bálak, lakodalmak helyszínéül is szolgálhat. A nemrégiben megújult hotel étterme százhúsz fő befogadására alkalmas, az ahhoz tartozó teraszon pedig akár ötvenen is elférnek. Utóbbit hamarosan nagyméretű növényekkel kerítik el, és – a századelős hangulathoz igazodva – egy 16 méter hosszú, 6 méter széles napernyővel fedik le. A vendégeknek a parkolás miatt sem kell aggódniuk, hiszen az épület mögött saját, zárt parkoló áll rendelkezésükre.
Kiss Tibortól, a szálloda új vezetőjétől azt is megtudtuk, a közeljövőben múltidéző borvacsorákat, különleges gasztronómiai eseményeket is szerveznének.
Így néz ki a felújított szálloda
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba