Schobert Norbert azzal kezdte, hogy a gyulai üzletnek története van: Komlósiné Schlett Anikó, a bolt vezetője tolószékbe kényszerült néhány évvel ezelőtt, amikor egy lábtörés után rosszul forrt össze a csontja. Ehhez a magas vércukorszintje is hozzájárult. Miután elkezdte használni az update-módszert, lefogyott, és a lába is helyrejött.
A franchise igazgatója kiemelte: nem azt szeretnék elérni, hogy az emberek „mindenmentesen” táplálkozzanak – ez nem is egészséges –, hanem azt, hogy odafigyeljenek az éttrendjükre, és elhagyják a valóban egészségtelen ételeket, amelyekre alternatívát próbálnak nyújtani termékeikkel.
Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere is ott volt a megnyitón, ahol köszöntőjében elmondta: nem jellemző, hogy városvezetőként ilyen megnyitókon vegyen részt, de az üzenet, amely ezt a kereskedelmi egységet is jellemzi, az az egész város számára értékkel bír.
A polgármester hozzátette, hogy kapott egy levelet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől, amelyben többek között az áll, hogy lakossági felmérést indítanak a 18 éven felüliek körében. Ennek keretében Gyulán is fel fogják keresni az embereket. A céljuk, hogy pontos képet kapjanak a magyar emberek táplálkozási szokásairól, és mérésekkel meghatározzák az alultápláltság, a túlsúly és a hasi elhízás előfordulását.
A megnyitó végén Rubint Réka is szólt néhány szót az érdeklődőkhöz, beszédében a sport fontosságát és a szülők felelősségét emelte ki. Az eseményt ünnepélyes szalagátvágással és egy óriástorta szétosztásával zárták.