Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A pálinka volt az étkek fő alapanyaga

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2018. április 28. 16:30
A pálinka volt az étkek fő alapanyaga
Barack a konyhában címmel tartottak gasztronómiai bemutatót a Gyulai Pálinkafesztiválon

Különleges gasztronómia előadás is színesítette a 19. Gyulai Pálinkafesztivál programsorát: április 28-án a barackpálinka segítségével értek össze az ízek és az illatok.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Fabulya Attila okleveles pálinkabíráló, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, valamint Balogh László cukrászmester segítségével létrejött programnak a Gyulai Almásy-kastály Látogatóközpont télikertje adott otthont.

Az előadás első részében Fabulya Attila a pálinka és a barack „történelméből” szemezgetett az érdeklődőknek. Kiderült, mennyire nőies nemzeti italunk, de a barack Távol-Kelettől hazánkig tartó útjáról és az alkohol felfedezéséről is szó volt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Amíg a pálinkabíráló szakember a történelmi tényeket tárta az érdeklődők elé, addig Prohászka Béla főzőtudománya ínycsiklandó illatokkal töltötte meg a helyiséget, hiszen a látogatók előtt kezdett hozzá egy pálinka hozzáadásával készülő fogás megalkotásához.

A barack kiemelt szerepet töltött be az esemény alatt, hiszen Balogh Lászlónak köszönhetően barackpálinkával készült desszerteket és barackpálinkával ízesített fagylaltot is kóstolhattak a vendégek.

A közös koccintás ezúttal sem maradhatott el, hiszen a főszerepben mégiscsak a pálinka tündökölt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

GYULAI HÍRLAP • 2018. április 28. 18:38
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)