A programmal az egészséges életmódra hívták fel a figyelmet
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter
A helyszínen Pesti-Gurmai Klára, a program egyik szervezője elmondta, hogy az Egészséghetet tizenkettedik alkalommal rendezik meg, mindig november elején.
– Ennek keretében számos programon vehetnek részt a gyerekek, a rendezvény fő témája pedig a testi és lelki egészségünk. Az eseményen iskolánk minden tanulója részt vesz valamilyen formában. Fő célunk, hogy kiemelten felhívjuk a gyerekek figyelmét az egészséges életmód fontosságára, valamint a sport szerepére és jelentőségére. Református intézmény lévén, a mindennapok áhítatai mellett, ezen a héten nagyobb hangsúlyt fektetünk lelki egyészségünk ápolására is – árulta el a szervező.
– Az alsó tagozatosok osztályszinten vesznek részt egészségvetélkedőkön, a kisebbek pedig egészségtotót töltenek ki korosztályuknak megfelelően. Ők is készíthetnek salátákat az osztályaikban – tette hozzá.
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter
Egy lelkes salátakészítő csapat, a Gyümicsajok is szakítottak ránk időt, lapunknak elárulták, hogy ez alkalommal különleges gyümölcssalátát készítenek. Azért éppen ezt választották, mert egyszerűen összeállítható, finom és egészséges is.
– A karamellszósz a salátánk különlegessége, amihez barnacukor, kakaópor és vaníliakivonat kell, ettől lesz egyedi az íze. Otthon is hasonlót szoktunk készíteni, nagyon szeretem, mert egészséges és nagyon finom is – mondta el kérdésünkre Baráth Aletta, a csapat egyik tagja.
A zsűri elnöke, Ambrus György Krisztián kérdésünkre elárulta: ő és társai számos szempont alapján értékelik majd a diákok remekműveit.
– Fontosak az alapanyagok, és az, hogy mennyire színes az étel, ami mellett a kreativitást is értékeljük. Emellett fontos a dekoráció, hiszen a gyerekeknél a kreativitás határtalan – emelte ki a zsűri elnöke.
A délutáni versenyen 22 csapat és mintegy száz felsős diák vett részt, így a népszerű rendezvényt vélhetően jövőre is megrendezik az iskolában.
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter