Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kelet-Európa legjobbjai között a gyulai bonbonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. szeptember 21. 14:45
Kelet-Európa legjobbjai között a gyulai bonbonok
A Cadeau Bonbon Manufaktúra a csokoládék világversenyén is részt vesz termékeivel
____Eredeti-21731530_1556594681027953_46326539_o.jpg

Képünkön (középen): Balogh Boglárka

Fotó: Pintér Árpád

Négy arany-, három ezüst- és két bronzéremmel díjazták a gyulai Cadeau Bonbon Manufaktúra saját fejlesztésű csokoládéból készült termékeit a nemzetközi Chocolate Awards 2017-es kelet-európai versenyén.

Balogh Boglárka, a cég értékesítési vezetője lapunk megkeresésére elmondta: a díjnyertes termékek alapanyaga, a Cadeau Grand Cru tej- és étcsokoládé az általuk megálmodott ízkombináció alapján készült el tavaly egy párizsi csokoládélaboratóriumban. Mint megtudtuk, a kubai, mexikói és perui kakaóbabok házasításából előállított, 71,2 százalékos étcsokoládét kakaós ízjegy és hosszan lecsengő gyümölcsösség jellemzi.

A gyulai Kézműves cukrászda emeletén működő manufaktúra tavalyelőtt már indult a Chocolate Awards regionális versenyén, akkor Málnamánia és Figaro nevű bonbonjuk lett aranyérmes – idézte fel az értékesítési vezető. A vállalkozás termékei közül idén kilencet díjaztak: a Dupla meggy, a Dupla narancs, a Fekete szilva nevű bonbonokat, valamint a Quadrat szilvás csokoládészeletet aranyéremmel, a Spicces gesztenyét, a Yuzu-karamell bonbonokat és a Spitz rummal ízesített Quadrat gesztenyés szeletet ezüstéremmel, míg a Kajszi-karamell bonbont és a Quadrat narancsos szeletet bronzéremmel ismerték el.  

Balogh Boglárka kiemelte, eredményeikkel jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek az októberi londoni világversenyen. Az értékesítési vezető úgy fogalmazott: szeretnék, ha a világ legjobbjai közé kerülnének a gyulai bonbonok.

 

 

Fotó: Cadeau Bonbon Manufaktúra

Kérdésünkre hangsúlyozta: a hasonló, rangos nemzetközi versenyeken szerzett díjak növelik a cég és az általa gyártott termékek elismertségét és népszerűségét.

– A díjnyertes termékek fővárosi és gyulai üzletünkben már kaphatók, októbertől pedig néhány partnerünknél is elérhetők lesznek – ismertette az értékesítési vezető.

Érdeklődésünkre elmondta, budapesti és fürdővárosi üzletük mellett magyarországi viszonteladókon, valamint székesfehérvári és kecskeméti franchise-partnerünkön keresztül értékesítik termékeiket. Mint kifejtette, a csokoládék rövid szavatossági ideje miatt elsősorban a hazai piacra koncentrálnak. Hozzátette, a manufaktúra főszezonja ősztől karácsonyig tart, ebben az időszakban maximálisan kihasználják a kapacitásukat.

A cég hosszú távú fejlesztési terveiről szólva kiemelte: a jövőben szeretnék megteremteni a technikai feltételeit annak, hogy saját maguk dolgozhassák fel a csokoládé előállításához szükséges kakaóbabot.

Balogh Boglárka arról is beszámolt, hogy a Cadeau Bonbon Manufaktúra cukrászata, a Kézműves cukrászda október 9-én lesz 25 éves. Hozzáfűzte, a jubileum alkalmából szervezett ünnepségen mutatják be azt az új, őszi-téli bonbonválogatást, amely három díjnyertes bonbont is tartalmaz.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Cadeau Bonbon Manufaktúra

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)