Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kazincbarcikán mutatták be Gyula város ízeit és értékeit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. szeptember 20. 17:30
Kazincbarcikán mutatták be Gyula város ízeit és értékeit
A Gyulai Települési Értéktár a Hungarikum Klubbal közösen szervezett „gyulai délutánt”

volt minden, mi szem-szájnak ingere :)

Fotó: Bagyinszki Zoltán

Különleges délutánt varázsolt a Gyulai Települési Értéktár és a Hungarikum Klub a kazincbarcikaiaknak szeptember 15-én, pénteken – tudtuk meg Bagyinszki Zoltántól, az értéktári bizottság titkárától.

A Don Bosco Sportközpontban megtartott Gyulai ízek elnevezésű rendezvényen gyulai kolbászt és pálinkát kóstolhattak az érdeklődők, valamint megismerkedhettek a város értékeivel.

Bagyinszki Zoltántól megtudtuk, hogy a program ötletét Sajó Attilával, a központ kulturális menedzserével együtt találták ki. A program célja az volt, hogy megismertessék a kazincbarcikaiakat a gyulai ételekkel – így volt kolbász, májas és pálinka is –, mindeközben egy előadást hallgathattak meg a vendégek a város történelméről és értékeiről, többek között az értéktárról, a fürdőről és a kastélyról is.

Az értéktári bizottság titkára kiemelte, hogy a nagy számban, közel 90-100 fővel zajlott a rendezvény, a felkínált ételekkel pedig mindenki elégedett volt, többen megjegyezték, hogy a májasnál finomabbat még sosem ettek.

Bagyinszki Zoltán hozzátette, hogy amennyiben van rá lehetőség és igény, a jövőben máshol is szívesen tartanának ehhez hasonló rendezvényt.

 

 

Fotó: Bagyinszki Zoltán

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)