a jó hangulat garantált volt
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter
Ahogy azt Kiss Szabolcstól, az intézmény vezetőjétől megtudtuk, a főzőversenyen ezúttal 15 csapat indult, és a különböző klubok képviselői idén azt főzhettek, amit csak akartak. Az udvart körbejárva színes étlappal találkoztunk: a bográcsokban a csülökpörköttől kezdve a bablevesen át egészen a paprikás csirkéig mindenféle finomság rotyogott, nem is beszélve az ízletes grillételekről, amelyekkel szintén indult a versenyen egy-két csapat.
Kiss Szabolcs lapunknak ezt is elárulta, hogy ő maga nagyon szereti ezeket a rendezvényeket, mert úgy tapasztalja, hogy azok remekül összekovácsolják az egyes intézmények kollektíváit. Kiemelte: nagyon hálás a támogatóiknak, akik minden évben anyagilag és tárgyi eszközökkel is segítik az esemény létrejöttét.
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter
Krisztován Anikó, az 5. számú idősek klubja képviseletében érdeklődésünkre elmondta: az ő menüjük idén „palóctunka bábafoggal”.
– A leves legegyszerűbben palóclevesként írható le, a desszert pedig meggyes rácsos lesz. Ez a különleges név és a két finomság, reméljük, hogy győzelemhez segít majd minket. A csapatnevünk Hamvas tikok. Nagyon szeretnénk az első helyet, így speciális terítékkel is készültünk – emelte ki a versenyzők egyike.
Az eseményen Kiss Szabolcs mondott köszöntőt, aki Bálintné Kádár Zsuzsannát, Papp Zsuzsannát és Ökrös Sándort, a zsűri tagjait is bemutatta. Köszöntőjében azt is elárulta, hogy az intézmény munkatársai milyen szempontok alapján ítélik majd meg az ételeket. Kiderült: az ítészcsapat a finom ízek mellett a tálalást, az előkészítés minőségét és a csapat megjelenését is pontozza.
Az egész napos főzés közben lagzimuzsika és az ellátottak táncos-zenés produkciói szórakoztatták az egybegyűlteket.
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter