Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Juniálissal indították a nyarat a gyulai szociális intézmények

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. június 22. 14:30
Juniálissal indították a nyarat a gyulai szociális intézmények
Idén is a főzőverseny volt a legnépszerűbb program a rendezvényen

Elérkezett a nyár, így idén is megrendezték Juniális elnevezésű, közös rendezvényüket a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének ellátottjai és dolgozói. A programra ezúttal a Wenckheim Stefánia Mária Nappali Központ került sor június 22-én, és ahogy minden évben, idén is főzőversennyel színesítették a találkozót a szervezők.

a jó hangulat garantált volt

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ahogy azt Kiss Szabolcstól, az intézmény vezetőjétől megtudtuk, a főzőversenyen ezúttal 15 csapat indult, és a különböző klubok képviselői idén azt főzhettek, amit csak akartak. Az udvart körbejárva színes étlappal találkoztunk: a bográcsokban a csülökpörköttől kezdve a bablevesen át egészen a paprikás csirkéig mindenféle finomság rotyogott, nem is beszélve az ízletes grillételekről, amelyekkel szintén indult a versenyen egy-két csapat.

Kiss Szabolcs lapunknak ezt is elárulta, hogy ő maga nagyon szereti ezeket a rendezvényeket, mert úgy tapasztalja, hogy azok remekül összekovácsolják az egyes intézmények kollektíváit. Kiemelte: nagyon hálás a támogatóiknak, akik minden évben anyagilag és tárgyi eszközökkel is segítik az esemény létrejöttét.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Krisztován Anikó, az 5. számú idősek klubja képviseletében érdeklődésünkre elmondta: az ő menüjük idén „palóctunka bábafoggal”.

– A leves legegyszerűbben palóclevesként írható le, a desszert pedig meggyes rácsos lesz. Ez a különleges név és a két finomság, reméljük, hogy győzelemhez segít majd minket. A csapatnevünk Hamvas tikok. Nagyon szeretnénk az első helyet, így speciális terítékkel is készültünk – emelte ki a versenyzők egyike.

Az eseményen Kiss Szabolcs mondott köszöntőt, aki Bálintné Kádár Zsuzsannát, Papp Zsuzsannát és Ökrös Sándort, a zsűri tagjait is bemutatta. Köszöntőjében azt is elárulta, hogy az intézmény munkatársai milyen szempontok alapján ítélik majd meg az ételeket. Kiderült: az ítészcsapat a finom ízek mellett a tálalást, az előkészítés minőségét és a csapat megjelenését is pontozza.

Az egész napos főzés közben lagzimuzsika és az ellátottak táncos-zenés produkciói szórakoztatták az egybegyűlteket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)