A marhahúsból készült szalámi a japán piacra készült, de idehaza is kapható lesz. Képünkön: Kónya István és Daka zsolt
Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett
Eredményesnek nevezte a Gyulahús Kft. részvételét az idei Foodex világkiállításon Daka Zsolt, a cég ügyvezetője. A március 16-i sajtótájékoztatón elhangzott, a japán világ nagyon összetett, ezért akár 3–4 évbe is beletelhet, amíg meggyőzik az ottani vásárlót. A marhahúsból készült szalámit kimondottan a japán ember sajátos ízléséhez fejlesztették ki. Ugyanezt fogják tenni a többi távolkeleti piac elérése érdekében is, beleértve Kínát. Hisz míg a japánok az édesebbet részesítik előnyben, a kínaiak fűszeresen esznek. Rendkívül fontos a termékinnováció – hangsúlyozta az ügyvezető. Jelenleg csak Hong-Kongba exportálnak, Kínával még nem írtak alá ilyen jellegű egyezményt, de bíznak abban, hogy hamarosan leomlanak a kereskedelmi korlátok a két ország között.
Kónya István alpolgármester arról beszélt, miért fontos a városnak a Gyulahús Kft. támogatása. Mint mondta, nincs még egy olyan önkormányzat Magyarországon, amely húsüzemnek lenne tulajdonosa, a gyulai az egyetlen. Kifejtette, a cég elmúlt négy éve sikertörténet, ami azt mutatja, nem döntöttek rosszul, amikor átvették.
Fotó: Gyulahús Kft.
– A Gyulahúst fejlődő pályára kell állítani, nem csupán a műszaki felszereltség tekintetében, hanem a volument is növelni kell, új piacokat szükséges találni. Azt a tudást, ami itt felhalmozódott, kamatoztatni kell. Gyula önkormányzata a továbbiakban is minden támogatást megad, hogy ez megvalósuljon, és a vállalat hosszú távon prosperáljon – mutatott rá a tisztségviselő.
Daka Zsolt a március 15-i nemzeti ünnepen Gyula Városáért kitüntetést vehetett át a város polgármesterétől, Görgényi Ernőtől. Az önkormányzat képviselőtestülete a Gyulahús Kft. dolgozóinak munkáját ismerte el a díjjal. Az ügyvezető ezzel kapcsolatban kifejtette: az elismerés mindenképp megerősíti a kollektívát abban, hogy folytatniuk kell azt a magas színvonalú szakmai tevékenységet, amit elkezdtek. Szándékuk, hogy visszaadják a vállalat régi fényét.
A sajtótájékoztató végén Kónya István alpolgármester és Daka Zsolt ügyvezető megkoszorúzta az iparjogvédelmi oltalom alatt álló gyulai kolbász megteremtője, a cégalapító húsgyáros, Stéberl András emléktábláját.
Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett