A megjelenteket Kiss Szabolcs intézményvezető köszöntötte, aki ismertette a verseny menetét és szabályait. Kiss Szabolcs lapunknak elmondta: idén 15 csapat versenyez egymással.
A rendezvényt Görgényi Ernő polgármester nyitotta meg. Kiemelte: az intézmény feladata a helyiek életminőségének javítása, amit többek között a hasonló eseményekkel lehet megvalósítani.
– Az egészséghez a jó fizikai állapot mellett a jó mentális állapot is hozzátartozik. A közösségi lét ezekhez segít hozzá minket, hiszen a jó társaság együtt jár az örömteli léttel, a jó programokkal. Most olyan élményeket szerezhetünk, amelykre a komor téli hónapokban is emlékezhetünk – mondta a városvezető.
A gasztronómiai repertoárban olyan hagyományos ételek is szerepeltek, mint a csülökpörkölt, a babgulyás és a halászlé, de helyben készült lebbencstésztával is főztek egytálételt a házigazda asszonyok.
Lovász József kérdésünkre elmondta: reggelire kolbászt sütöttek a kemencében, de az amilyen gyorsan elkészült, úgy el is fogyott.
– Ebédre csirkecombot sütök, amit burgonyával és vöröshagymával takarok be. Arra megy a szalonnaszeletekbe tekert máj – mesélte az versenyző.
A legjobb főzőcsapatokat délután hirdették ki. Az ítészek Szilágyi Gábor, a Zsigmond konyha vezető szakácsa, Gróza Anna dietetikus, Bálintné Kádár Zsuzsanna és Mihucz György voltak.
Az eseményen a zenéről és a jó hangulatról Házse Tibor, a Magyarvárosi népdalkör és a Harruckern táncegyüttes gondoskodott.