gyula város különdíját török tímea margit nyerte el
Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor
Az eredményhirdetés elején Bora Imre és dr. Bikfalvi Istvánné Hamza Kinga is köszöntötte a jelenlévőket. A versenyigazgató kiemelte, hogy nehéz dolga volt a zsűrinek a díjazáskor, hiszen sok mintát kellett megkóstolniuk, amelyek mögött rengeteg munka állt.
Az egész ország képviseltette magát a versenyen, de Felvidékről és a Vajdaságból is érkeztek párlatok, így ténylegesen nemzetközivé vált a megméretettés. A nevezők között voltak olyanok, akik több érmet is begyűjtöttek, az eredményhirdetés második felvonásában pedig a kategóriagyőzteseket, azaz a Champion díjasokat sorolták fel.
Champion díjat nyert dr. Gyenesei István vegyes pálinkája (szilva, szőlő, birs) és madárberkenyéje. A Farhan Pincészet Málna és Orgazmus elnevezésű italai, valamint Lengyel Gábor törkölypálinkája. Ugyanilyen elismerésben részesült Török Zoltán Tánczos chardonnay szőlőpálinkája, Tóth Tamás Csaba kajszibarackpárlata, a Körös-Maros Biofarm Kft. Alakor elnevezésű biosöre, Mladoniczki István almasziromágyon érlelt goldenalma-pálinkája, Szőke Bálint meggylikőrje és Hegyaljai Péter vilmoskörtéje.
Az eseményen különdíjakat is kiosztottak: a Békés Megyei Önkormányzat díjait Várfi András, az önkormányzat alelnöke adta át. Díjazták Kurucz Pétert, aki a legeredményesebb Békés megyei magánfőző lett, valamint a Körös-Maros Biofarm Kft.-t, amely a legjobb bérfőzető lett. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját Galántai János vitte el, aki 6 arany, 7 ezüst és 7 bronzérmet zsebelt be a délután folyamán. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal díját Zsók Jenő kapta, aki a legmesszebbről nevezett, hiszen Csíkdánfalváról küldte be mintáját.A legeredményesebb bérfőzde a Rak-Tár-Tár Bt. lett, a legeredményesebb magánfőző pedig a Gyenesei Pálinkárium. A bérfőzetők közül a Farhan Pincészet emelkedett a többiek fölé, a legjobb mafánfőzött párlat pedig a Gyenesei Pálinkárium madárberkenyéje lett. A Fahran Pincészet Málna és Orgazmus elnevezésű pálinkái újabb díjat söpörtek be, amikor a Legjobb Bérfőzetett Párlat címet is elvitték, a legjobb versenyminta pedig a már többszörösen elismert madárberkenye lett a Gyenesei Pálinkáriumtól.
Gyula város különdíját Török Tímea Margit kapta, aki Gyuláról nevezett a versenyre. Az eredményhirdetés végén a Gyulahús Kft. is kiosztott két különdíjat, majd dr. Görgényi Ernő gratulált a nevezőknek, és kívánt mindenkinek jó szórakozást a nap további részére.
A díjazottak
Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor