Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több forrás jut a Békés vármegyei TOP Plusz programra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. március 29. 13:08
Több forrás jut a Békés vármegyei TOP Plusz programra
Csaknem 95 milliárd forint érkezhet a térségbe

Fotó: Békés Vármegye Önkormányzata

Több forrás, csaknem 95 milliárd forint jut a Békés vármegyei TOP Plusz programban megvalósuló fejlesztésekre a kormány döntése alapján – tájékoztatott közleményében Békés Vármegye Önkormányzata.

Mint írták, a vármegyei közgyűlés egyhangúlag fogadta el a vármegye Integrált Területi Programjának (ITP) módosítását március 28-i soron kívüli ülésén.

Az újonnan beemelt támogatásból köznevelési intézmények (iskolák és kollégiumok) infrastrukturális fejlesztése valósulhat meg, de négy és öt számjegyű utak, valamint hat vármegyei fürdő is megújulhat. Ezeken túl aktív turisztikai, főként kerékpáros- és víziturisztikai fejlesztésekre biztosítanak forrást.

Kónya István gyulai alpolgármester, a közgyűlés tagja hivatalos közösségi oldalán kifejtette: az ITP az alapdokumentuma a Gyulai járás (Gyula, Elek, Kétegyháza, Lőkösháza) európai uniós pályázatainak a 2027-ig tartó fejlesztési ciklusban.

Az alpolgármester mérföldkőnek nevezte a dokumentum elfogadását, amelyet csaknem kétéves egyeztetési időszak előzött meg.  

„Végre megnyílt a lehetőség arra, hogy – a reményeink szerint – a közeljövőben a várostérségre vonatkozó TOP Plusz pályázati felhívásokra önkormányzatunk is benyújthassa fejlesztési elképzeléseit” – írta.

Közölte: a Gyulai járásra kijelölt önálló forrás 6,58 milliárd forint, ami kibővül egy mintegy 1,4 milliárd forintos tankerületi forrással.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)