Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szilágyi 125+1

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2022. január 06. 11:00
Szilágyi 125+1
A magyar Toulouse-Lautrecként emlegetett festőművész tárlata a Kohán Képtárban

Szilágyi 125+1 címmel nyílik kiállítás január 20-án, csütörtökön 17 órakor Gyulán, a Kohán Képtárban. A tárlat „kis Szilágyi”, azaz Szilágyi István alkotásait mutatja be. A kiállítás szervezője az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft., a Gyulai Évszázadok Alapítvány és a KöröspArt Galéria.  

szilágyi istván egy korabeli felvételen 

A kiállítást Kónya István, Gyula város alpolgármestere nyitja meg. A vendégeket Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója köszönti.

A megnyitóra katalógus is készül, amit a jelenlévők a helyszínen ajándékba kapnak meg. A kiállítás április 2-ig lesz látogatható.

Szilágyi István festőművész 1896. június 11-én született Gyulán. Gimnázium után a budapesti Képzőművészeti Főiskolán tanult, 1924-ben diplomát kapott. Mesterei Glatz Oszkár és Rudnay Gyula voltak. Rajzolt Rippl-Rónai József magániskolájában is. Tanulmányai befejezése után 1925-ben Gyulán telepedett le, de élt Szegeden, Tápén és Budapesten is. 1940-től folyamatosan Gyulán lakott. A városban alkata miatt, hiszen mindössze 126 centiméter magas volt, „kis Szilágyi” néven emlegették a festőt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)