Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hétvégén megkezdődik a beteg fák kivágása a Béke sugárúton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. szeptember 05. 17:56
Hétvégén megkezdődik a beteg fák kivágása a Béke sugárúton
A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra lehet számítani, és tilos lesz parkolni az érintett szakaszokon

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A hétvégén megkezdődik a beteg fák kivágása a Béke sugárúton. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra lehet számítani, és tilos lesz parkolni az érintett szakaszokon – tájékoztat közleményében a gyulai önkormányzat.

Mint írják, a munkálatok előreláthatólag öt héten keresztül, az október 6-i hétvégéig tartanak. A korhadt fákat szombatonként és vasárnaponként a Gyulai Közüzemi NKft. munkatársai vágják ki, a munkavégzés félpályás útlezárás és a forgalom irányítása mellett zajlik.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a munkálatok ideje alatt a Béke sugárút érintett szakaszain tilos lesz parkolni. A közüzemi társaság a szabálytalanul parkoló autókat a tulajdonosok költségére elszállíttatja – teszik hozzá.

Ezekben az időszakokban érdemes a művelődési központ parkolóját igénybe venni, amely folyamatosan megközelíthető lesz – javasolják a közleményben. Mint írják, a munkavégzést megelőző napokban a közüzemi cég szórólapokkal is tájékoztatja az érintett szakaszok lakóit és az ott parkoló kocsik tulajdonosait. 

Szeptember 8-án 7 órától 17 óráig a Béke sugárút páros oldalán, a 48-as utca és az Erdélyi Sándor utca közötti szakaszon hét fát távolítanak el. Másnap, szeptember 9-én 7 órától 17 óráig az út páratlan oldalán, a 48-as utca és az Ady Endre utca közötti szakaszon öt növényt vágnak ki.

A közlemény kiemeli: az önkormányzat már megrendelte azt a 45 fát, amelyet november közepétől ültetnek ki a Béke sugárúton. A kivágott növények helyére 14–16 cm törzskörméretű, 2,5–3 méter magas, piros virágú vadgesztenyék kerülnek, amelyek ellenállóbbak a kártevőkkel szemben, mint a korábbi fehér virágú egyedek – fűzik hozzá.

Mint arra rámutatnak, az időjárástól és egyéb tényezőktől függően módosulhat a munkavégzés ideje. A munkálatokkal járó zajhatások és kellemetlenségek miatt a lakosok türelmét és megértését kérik.

A közlemény emlékeztet rá: tavaly októberben, szélcsendes időben a Béke sugárút és az Erdélyi Sándor utca sarkán kidőlt egy gesztenyefa. A Gyulai Tűzoltó-parancsnokság jelzésére létrehoztak egy munkacsoportot, amely a korábbinál tüzetesebben, műszeresen is megvizsgálta a növényeket. A szakemberek a mérési eredmények alapján harmincnyolc fa kivágását javasolták.

A helyi védelem alatt álló Béke sugárúti fasor egyébként vegyes életkorú, egyedei között öt évnél fiatalabb és százéves is akad.

Összes cikk - lent (max 996px)

iconBekeSugarutChestnutsMapV.3.pdf (3302 KByte)

+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)