Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulaiak is hallhatták a SM-himnusz bemutatóját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2015. augusztus 24. 12:00
Gyulaiak is hallhatták a SM-himnusz bemutatóját
A Békés Megyei SM Egyesület képviselői az országos SM-napon megismerhették a nordic walkingot és a wii-habilitációt
„Élet, nem volt ez szép tőled, szárnyak nélkül is repülni kell, az ember mindenre képes...” – hangzik a refrénje annak a dalnak, amely a sclerosis multiplexes betegek reményt adó himnuszaként született meg. A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány honlapján olvasható dalszöveget élőben először Hatvanban, az augusztus 16-án megtartott Országos SM Napon hallhatták a sorstársak a szintén SM-beteg Nagy Zoltán szövegíró és énekes előadásában.
____Eredeti-SM_Hammer_Adam.jpg

A Békés megyei sclerosis multiplexes betegeket képviselő delegáció

Fotó: Hammer Ádám

A konferencián részt vevők előadások keretében hallhattak azokról az eredményekről, amelyek a mozgászavarban szenvedőknél a speciális foglalkozásokkal és a nordic walking használatával érhetőek el.

Megismerhettek egy különleges gyógymódot, a wii-habilitációt és a mozgáskorlátozott emberek részére kialakított beszéd által vezérelt környezetet. Wii-re épülő programok szinte ugyanazokat a mozgáselemeket követelik meg a betegektől, mint a gyógytornánál, de mindezt játékos formában teszik, így a betegek nagyobb kedvvel használják.

A Békés megyei sclerosis multiplexes betegeket képviselő delegáció tagjai a programon a Békés Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Egészségügyi és Szociális Alapítvány támogatásával vettek részt, amelynek pénzügyi forrását a NEA-TF-15-SZ-0301 azonosító számú nyertes pályázat biztosította – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Herczegné Szabó Marianna, az egyesület elnöke.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)