Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sütőtökmagot és héj nélküli tökmagot is árulnak a gyulai piacon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. március 13. 07:00
Sütőtökmagot és héj nélküli tökmagot is árulnak a gyulai piacon
A termelők 2000–2500 forintért kínálják a tökmag kilóját
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Elsősorban gyógyszeralapanyagként használják fel a helyben termelt, héj nélküli tökmagot – mondta el lapunknak az általunk megkérdezett árus. A megmaradt magokat negyedkilós kiszerelésben, zacskókba porciózva értékesítik a termelők a gyulai piacon.

Mint megtudtuk, a stájer tök, olajtök és ausztriai tök néven is ismert héj nélküli tök termése szeptember végére, október elejére érik be. Betakarítás után a magokat kézzel vagy magvazógéppel tisztítják meg, majd szárítják. Bár a térségben régóta termesztik a növényt, a vásárlók körében kevéssé ismert. Az E-vitaminban gazdag kabaktermés elsősorban a prosztatára hat jótékonyan, ezért a férfiaknak különösen javallott a fogyasztása.

A standoknál pirítatlan sütőtökmagot is találtunk, kilóját 2500 forintért lehetett megvásárolni. A héj nélküli tökmag kilója 2000 forintba került a kofáknál.

            

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)