Népszerűnek bizonyult a Harruckern János Közoktatási Intézmény által életre hívott első Harruckern jótékonysági bál, melyet március 6-án tartottak Gyulán. Az intézmény Wenckheim-termében megrendezett esten a középiskola tavaly decemberben létrehozott Korszerű és Hagyományokat Ápoló Szakképzésért Alapítványa is bemutatkozott. A bevételt szakképzési eszközfejlesztésre fordítják a szervezők.
Kovács Zsuzsanna intézményvezető köszöntőjéből kiderült, a bál megvalósítását egyebek mellett hagyományteremtő szándék is vezérelte, így bíztató volt, hogy az első jótékonysági estélyükön teljesen megtelt a konferenciaterem.
- Amikor megszületett bennünk a gondolat, hogy megszervezzük az első Harruckern bált, akkor egy nagyon nemes cél vezérelt minket. Ez a cél pedig a szakképzés támogatása, a szakképzésben résztvevő tehetséges diákjaink támogatása – ismertette a bál célkitűzését Kovács Zsuzsanna.
Az alapítvány elnöke, Gazdag Mihály hangsúlyozta, a középiskola megalakulásakor a tagintézményekben már működtek alapítványok, ám az idő előrehaladtával csökkent hatékonyságuk. Az intézményvezetés ezért úgy döntött, hogy egy alapítvány eredményesebben tudná támogatni az oktatási-nevelési célokat.
- Így jött létre 2014 decemberében a Korszerű és Hagyományokat Ápoló Szakképzésért Alapítvány, melynek kuratóriuma megfogalmazta az alapítvány céljait, igazodva a pedagógiai munkához. Ez a bál is céljaink megvalósítását szolgálja. Elismeréssel, jutalmazással, támogatással motiválni tudjuk a tanulókat, amelyek jobb teljesítményre ösztönzik őket, így minőségileg felkészültebb szakemberekké válhatnak - mondta Gazdag Mihály.
Tekintettel arra, hogy az új alapítvány ezen a báli eseményen mutatkozott be először, a rendezvény keretében egy-egy emlékéremmel köszönték meg a volt kuratóriumi tagok munkáját, akik sokat tettek az iskoláért.
A köszöntők után, az est hangulatát az intézmény tehetséges diákjainak, illetve a Színitanház tagjainak szórakoztató zenés-táncos műsorszámai alapozták meg.
A báli vacsora ételkölteményeit a Békés Megyei Culinary Team varázsolta a vendégek asztalára, Ambrus György Venesz-díjas mesterszakács vezetésével. A csapat tagjai között az iskola jelenlegi és volt szakácsoktatói, illetve hallgatói is feltűntek. Az előétel és a főfogás gasztronómiai remekműveinek elfogyasztása után a Dolce Dance Nemzetközi Tánciskola bemutatóját tekinthették meg a bálozók, majd egy fenséges desszert édesítette a báli pillanatokat.
A véget nem érő remek hangulatról Egri Gyula és Szegedi Attila zenészpárosa gondoskodott. Az est folyamán tombolasorsolás is gazdagította a programot.