Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hagyományos érlelési eljárással készült új prémiumtermékkel jelenik meg a piacon a Gyulahús Kft.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. február 17. 16:31
Hagyományos érlelési eljárással készült új prémiumtermékkel jelenik meg a piacon a Gyulahús Kft.
A Kisvárosi kispáros kolbászhoz helyben előállított paprikaőrleményt használnak fel
Helyben termelt és feldolgozott fűszerpaprikából készül a Gyulahús Kft. új terméke, a Kisvárosi kispáros kolbász – közölte dr. Görgényi Ernő polgármester és Daka Zsolt, az önkormányzati tulajdonú cég ügyvezetője a szárazáru-üzemben tartott február 17-ei sajtótájékoztatón. A társaság belföldön és az exportpiacokon is bevezetné az új húskészítményt.
Képünkön (balról jobbra): Daka Zsolt és dr. Görgényi Ernő. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Dr. Görgényi Ernő elmondta, a paprikaőrleményt a helyi közmunkaprogram keretében állítják elő. Mint fogalmazott, Gyula a közfoglalkoztatást tekintve a legsikeresebb települések közé tartozik. 

A városvezető hangsúlyozta, a gyulai önkormányzat a segély helyett munkát elvhez igazodva és a szociális szükségletet alapul véve határozza meg a közfoglalkoztatotti álláshelyek számát. Emellett kiemelte, hogy a városi közfoglalkoztatás értékteremtő, gazdasági alapokon nyugvó, és a helyi sajátossághoz, igényekhez igazodik.

A polgármester elmondta, a mezőgazdasági program keretében átfogó termelési, feldolgozási rendszert alakítottak ki: a paprikatermesztés és az előszárítás a Kálvária melletti földterületen zajlik, míg a szárítást és az őrlést a remetei telephelyen található 468 négyzetméteres üzemcsarnokban végzik. Hozzátette: az állami támogatásból létrehozott paprikafeldolgozó üzemcsarnokot úgy alakították ki, hogy a helyi és a környező termelők, önkormányzatok által megtermelt mennyiséget is be tudja fogadni.

A közfoglalkoztatási programban tavaly 11 758 kilogramm fűszerpaprikát termeltek, amelyből 1 083 kilogramm paprikaőrleményt állítottak elő. Ebből 140 kilogrammot értékesítettek a közétkeztetésben, a fennmaradó mennyiséget a Gyulahús Kft. új termékének előállításához használják fel.

Daka Zsolt ügyvezető kifejtette, a Kisvárosi kispáros kolbász bükkfafüstölésű, hagyományos érlelési eljárással készült prémiumtermék, melynek ízvilága a gyulai márkatermékek körébe illeszkedik. A húskészítményt egyedi, védőgázas retrófóliában hozzák forgalomba, a régi városképpel díszített csomagolás a gyulai kolbász korábbi, Stéberl-féle tradíciójára is utal – árulta el az ügyvezető, aki azt is elmondta, hogy a rendelkezésre álló őrölt paprikából évente akár több tíz tonna terméket tudnak előállítani.

     

Daka Zsolt. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2015. február 19. 15:25
A Kisvárosi kispáros kolbászhoz helyben előállított paprikaőrleményt használnak fel
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)