Újra megjelent a frissen készült birsalmasajt a gyulai piacon. A hűvösebb napok kedvelt házi csemegéjét ottjártunkkor mindössze egy standnál árulták – natúr változatban. A különleges édesség szezonja akár márciusig is eltart, így még sokáig vásárolhatunk belőle.
Lapunknak a termelő elmondta: mintegy negyven éve kínálja a finomságot, így hosszú ideje állandó vevőkörrel is rendelkezik. A kereslet változó, a legtöbbet vasárnaponként visznek belőle. Mint megtudtuk, a desszertként is fogyasztható birsalmasajt neve kissé félrevezető, hiszen sokan birskörtéből készítik el. A csemegét cukorral édesítik, és minimális mennyiségű nátrium-benzoáttal tartósítják.
A birsalmasajthoz többféle kiszerelésben is hozzájuthatunk. Kilóját 1200 forintért árulták, a legkisebb darabok 75, a legnagyobbak 370 forintba kerültek.