Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kezdődik a csíraszezon!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pikó Tamás csírász • MAGAZIN • 2014. október 04. 13:00
Kezdődik a csíraszezon!
Ősztől tavaszig az egyetlen helyi termesztésű, friss zöldségfélét a csírák jelenthetik
Képünk illusztráció

Az idei nyár és szeptember bőséges volt csapadékban, aminek az egyik sajnálatos hatása a piacok és boltok zöldséges standjain is megmutatkozik: kevesebb zöldség és gyümölcs kapható magasabb áron. Ez az állapot is már csak néhány hétig tart, utána sajnos eltűnnek a helyi termesztésű friss zöldség- és gyümölcsfélék a kínálatból. Az ősziesre forduló idő, a felső légúti betegségek térnyerése és a természetes vitaminforrások beszűkülése az immunrendszerünk számára is fokozottabb igénybevételt jelent.

A táplálékunkban csökkenő, természetes forrásból származó vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására számos helyettesítő terméket kínál a modern élelmiszer- és gyógyszeripar porok, tabletták, kapszulák és cseppek formájában. Azoknak azonban, akik egészségtudatosan táplálkoznak, és természetes forrásból, adalékok, vegyszerektől mentesen kívánják pótolni a szervezetük számára fontos tápanyagokat, ősztől tavaszig az egyetlen helyi termesztésű, friss zöldségfélét a csírák jelenthetik, akár maguk termesztik, akár a gyulai piacon a termelőtől vásárolják. A csírák olyan élő, friss zöldségek, amelyek optimális összetételben és 100%-ban emészthető formában tartalmazzák az egészséges emberi test és lélek számára szükséges összes építőkövet, tápanyagot.

Az elmúlt teleken már írtam a csírákról általában, termesztésükről, fogyasztásukról, tárolásukról, valamint az egyes csíraféleségek élettani hatásáról. A következő néhány alkalommal megpróbálok érveket felsorolni a csírafogyasztás mellett azok számára, akik egy meghatározott célt szeretnének elérni, például fogyni szeretnének, vagy az immunrendszerüket szeretnék az ősztől tavaszig tartó időszakban erősíteni, vagy egy-egy konkrét betegséget vagy annak tüneteit szeretnék enyhíteni.

További információ: Pikó Tamás csírász, tel.: 30/643-2626, etkezesicsira@gmail.com.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)