Idén nyáron jóval korábban ér véget a gyümölcsszezon, hiszen a termelők majdnem egy hónappal korábban szüreteltek a szokásosnál. Azok, akik nem fogtak hozzá időben a lekvárkészítéshez, a gyulai piacon megvásárolhatják az üstben főtt finomságokat.
A standoknál szilva-, barack-, meggy-, illetve vegyes gyümölcsből készült lekvárokat és dzsemeket is árultak ottjártunkkor. A kofák gyér forgalomra panaszkodtak, mint mondták, egyelőre csak kevesen keresik a befőttes üvegekbe porciózott gyümölcsízt. A legtöbb elárusítóhelyen besztercei szilvából készült, üstben főtt lekvárt kínáltak a vevőknek.
Az egykilós üvegeket tavalyi árakon, 800–1200 forintért vásárolhatjuk meg. Őszibarackdzsemet és sárgabaracklekvárt 900–1200 forintért találtunk a standoknál, míg egy kilogramm meggydzsem 1200 forintba került. Többféle gyümölcsből készült lekvárokat csupán egyetlen termelő árult a piacon, az 500 grammos üvegekbe adagolt, málnát és cseresznyét tartalmazó gyümölcsíz 450 forintért kapható.