A sokak által tojásgyümölcsként vagy törökparadicsomként is ismert padlizsán igen népszerű zöldségnek számít a gyulai piacon. A burgonyafélék családjába tartozó növény termését egyelőre csupán négy-öt standnál árulják, az igazi dömping néhány hét múlva várható.
Az árusok tűrhetőnek ítélték a minőséget. Mint mesélték, a kánikulai forróság nem kedvezett az egyébként melegigényes zöldségnövénynek, így a terméshozam is elmaradt a tavalyitól. Az időjárástól függően akár szeptember végén, október elején is találhatunk padlizsánt a piaci standoknál. Nagyobb mennyiséget azok vásárolnak a törökparadicsomból, akik pástétomot vagy zakuszkát készítenek belőle. Olyan termelő is akadt, aki több mint tíz kilogrammot adott el egyetlen vevőnek.
Vásárláskor érdemes közelebbről is szemügyre venni a zöldséget, a fénytelen, matt héjú termés ugyanis vélhetően túlérett, így főzés után íze kesernyés lesz. A nagyobb méretű darabokból 200 forintba kerül egy kilogramm, míg a kisebb méretűeket 100–150 forintért kínálják a kofák.