Az őszibarack egyelőre kevéssé kelendő a gyulai piacon, hiszen a vevők körében népszerű, befőzésre alkalmas, magvaváló fajták még nem jelentek meg a standoknál. A sárgabarackot lényegesen többen keresik a termelőknél. Sokan vélhetően már túl vannak a lekvárfőzésen, a legtöbb árusnál ugyanis kiválogatták a gyümölcs javát.
A kofák nem panaszkodtak a minőségre, ám azt azért megjegyezték, hogy az időjárás nem mindig kedvezett a termésnek. Mind a sárgabarack, mind az őszibarack ára folyamatosan csökken, néhány standnál három hét alatt ötszáz forinttal lettek olcsóbbak a gyümölcsök. A sárgabarackot árusító termelők többségénél Ceglédi óriás kajszit és Magyar kajszit vásárolhatunk. A gyengébb minőségű, több helyen megbarnult gyümölcs kilóját 150–200 forintért kínálják, az egészségesebb darabokból pedig 250–500 forintba kerül egy kilogramm. Az őszibarack kilóját 300–400 forintért vásárolhatjuk meg.