Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mind a tíz ujját megnyalja, s kifulladásig kacaghat, aki a gyulai Kolbász Színházba látogat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2014. április 01. 09:00
Mind a tíz ujját megnyalja, s kifulladásig kacaghat, aki a gyulai Kolbász Színházba látogat
Már a kapuban szopókás pálinkával fogadja a vendégeket Brindás János mesterszakács, Hunyadvári József humorfelelős és Hajduk Zoltán ötletgazda
Nehéz elfogulatlanul szólni a gyulai Kolbász Színház megalkotóinak a tevékenységéről. Három szakember, három nemzetiség képviselője adta össze tudását. S mesterségük alázatos képviselése mellett oly felhőtlen hangulatot teremtenek vállalkozásuk megvalósítása során, hogy a vendégek nemcsak megnyalják a tíz ujjukat, hanem maradandó élményekre gondolhatnak vissza a gondos hétköznapok során. Már a kapuban szopókás pálinkával, kolbásszal töltött pogácsával fogadja a vendégeket Brindás János mesterszakács, Hunyadvári József humorfelelős és Hajduk Zoltán ötletgazda, kolbászfelelős.
Brindás János, Hunyadvári József és Hajduk Zoltán. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

A társulat szlogenje a fogadtatáshoz hasonlóan igencsak beszédes: kétórányi sódert lökünk, közben önbe kolbászt tömünk. S aki ebben nem hisz, annak elárulhatom, még nem akadt olyan vendég, aki – bősége miatt – el tudta volna fogyasztani az összes feltálalt ínycsiklandó ételt. Hunyadvári József pikáns vicceivel fűszerezve csipegettünk disznóságokból: isteni házi sonkából, házi gyulai kolbászból, pirítóssal tálalt tepertőkrémből. A rosztyóka leves valódi meglepetést nyújtott számunkra, hiszen hiába élünk mi, gyermekek, szüleink és nagyszüleink e vidéken születésünk óta, ilyen finom tojásos, kolbászos krumplilevest még sohasem ettünk. S ezután folytatódik csak tovább a kolbászos időutazás az ízek birodalmába a honfoglalás ízeitől napjainkig, sőt még a desszert is kolbászból van. S ha kifogják, mint ahogyan nekünk sikerült, akkor isteni, vaníliakrémmel töltött, hideg palacsintával koronázhatják meg lakomájukat.

A Brindás-rezidencián a vacsora mellé Hunyadvári József szolgál humoros, olykor pikáns adomákkal.

–  Mint a társulat szóvivője elmondhatom, valódi nemzetiségi produkciót kínálunk: Brindás János mesterszakács román, Hajduk Zoltán húsipari szakember szlovák, én pedig sváb vagyok – ecsetelte a stáb összetételét Hunyadvári József, aki hosszú évek óta vőfélyként is tevékenykedik.

A humorfelelős a Gyulai Hírlap kérdésére elmondta, hogy vállalkozásukat többek között mindazon, a városunkba érkező turisták inspirálták, akik hiányolták a gyulai kolbászos ételeket az étlapról, a boltok polcairól, s a gasztronómiai élmények mellett humoros, olykor megpironkodtató szórakozásra vágynak. Nos, ezentúl a lehetőség adott. Ne habozzanak legalább egy 12 fős társaságot összeverbuválni ahhoz, hogy olyan családias élményben legyen részük, ahol még dolgozni sem kell a finom, házias falatok elköltéséhez.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)